Aburul - ingredientul secret de la Electrolux

Despre
Gătitul la abur se folosește în restaurante și în bucătăriile din lumea întreagă încă de acum 3.000 de ani, după cum atestă dovezile arheologice găsite în Yunnan, China. Tehnica era și încă mai este una dintre cele mai importante în bucătăria chinezească. În anii 800 î.Hr., vaporizatoarele erau realizate din fâşii subţiri de chiparos, care, în zilele noastre, au fost înlocuite de cele de bambus - adesea așezate unele peste altele, pentru a găti mai multe preparate în același timp. 

În bucătăria chinezească, există mai multe modalităţi de a găti la abur, iar fiecare dintre acestea are o denumire specifică. De exemplu, atunci când este folosit un coş din mai multe straturi de bambus, preparatul gătit chiar deasupra apei care fierbe se numește „zheng”, iar cel gătit în partea de sus, care nu se află în contact direct cu apa, se numește „dun”.

**Food Culture in China (Cultura gastronomică în China), de Jacqueline M. Newman.

legume gatite la aburSănătate
Prepararea la abur păstrează textura naturală, culoarea, nutrienții și savoarea tuturor ingredientelor. Vitaminele solubile în apă, precum B1 sau C, se vor păstra, iar preparatele astfel rezultate vor conţine un număr mic de calorii.

Beneficiile cuptorului cu abur

Cu ajutorul cuptoarelor cu abur moderne, precum cele din gama CombiSteam de la Electrolux, gătitul capătă noi valenţe. Adăugând abur, preparatele își păstrează savoarea, nu se mai usucă, se păstrează vitaminele și mineralele; nu mai este necesară folosirea grăsimilor precum uleiul sau untul pentru gătit; munca în bucătărie se termină mai repede; felul principal poate fi preparat împreună cu desertul fără ca mirosurile să se întrepătrundă, iar alimentele congelate pot fi introduse direct în cuptorul cu abur, fără a le mai decongela în prealabil. 

Cuisine

Pește cu verdeţuri, gătit la abur 

peste gatit la abur

Ingrediente pentru 4-6 porţii:
1 kg de file de pește proaspăt - plătică sau biban de mare
1 lămâie
Sare
Piper
Ulei de măsline
1-2 căței de usturoi, tăiați felii
Verdeţuri proaspete (coriandru, ceapă verde, oregano, busuioc, pătrunjel)
Unt
1 gălbenuş

Mod de preparare – dificultate scăzută:
1. Se setează cuptorul cu abur la temperatura de 75⁰C, cu funcția „Abur 100%” activată.
2. Se unge peștele cu ulei și se adaugă sare și piper. Se așază peștele în vasul pentru gătit la abur.
3. Se taie verdeţurile în bucăți de 5-6 cm şi se pun la fiert într-o oală cu apă.
4. Se spală și se feliază lămâia. Se așază în tavă, deasupra peștelui.
5. Feliile de usturoi se presară deasupra peştelui.
6. Se introduce tava la nivelul 2 al cuptorului preîncălzit la 75⁰C, cu funcția „Abur 100%” activată, timp de 15 minute.
7. Zeama rezultată în urma fierberii verdeţurilor se strecoară într-o oală mai mică și se lasă pe foc până dă în clocot. Se închide plita, se adaugă untul și gălbenuşul şi se amestecă până când se obţine un sos cremos.8. Sosul astfel rezultat se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă peste peștele gătit la abur.

 Pentru a descarca iconograficul cu Ingredientul Secret - Aburul, faceţi click aici 



 

 

 

 







Povestea ingredientelor
Urmăriţi povestea completă a călătoriei lui Tom şi a lui Rosie în Scoţia pentru a găsi ingredientele acestui fel de mâncare fantastic şi învăţaţi şi împărtăşiţi, cu Electrolux, cum să obţineţi cele mai bine arome din cele mai bune ingrediente
Descoperiţi mai multe


gatire la cuptorul cu abur

Avantajele gătitului la cuptorul cu abur
Aburul funcționează în armonie cu căldura și vă ajută să gătiți toate rețetele dumneavoastră preferate. Carnea este mai fragedă, iar pâinea crește mai mult și vă veți uimi oaspeții de fiecare dată. Folosind un cuptor cu abur, puteți găti delicat la temperaturi mai mici și într-un mod mult mai sănătos.
Aflați mai multe despre gătitul cu abur 

reteta flan de capsuni

Rețetele Electrolux
Pe lângă ingredientele secrete, ne-am propus să împărtăşim din reţetele noastre. Veţi găsi idei care să vă inspire, de la deserturi aromate la feluri principale din diferite colţuri ale lumii.
Descoperiţi reţetele noastre

 Cina completa gatita la cuptorul cu abur

Cină completă gătita la cuptorul cu abur
În doar 30 de minute puteţi găti simultan un fel principal cu garnitură și un desert, la cuptorul CombiSteam. Vă veţi bucura de o mâncare sănătoasă, gustoasă şi rapid preparată.
Cum să preparaţi o cină în 30 minute

 

Alegeţi unde doriţi să afişaţi acest

Închidere

Ingredientul Secret

Ingredientul secret al lunii august: Varza Kale

Kale este un tip de varză ce conţine mai mult calciu decât laptele.
Read more

Ingredientul Secret

quinoa

Ingredientul secret al lunii iulie: Quinoa

Supranumită „mama cerealelor”, quinoa este un ingredient versatil şi sănătos.

Read more

Ingredientul Secret

carne de vita

Ingredientul secret al lunii iunie: Carnea de vită

Carnea de vită este unul din cele mai preferate alimente la nivel mondial.

Read more

Ingredientul Secret

sofran

Ingredientul secret al lunii mai: Șofranul

Șofranul este o plantă din care se extrage cel mai scump condiment din lume. 

Read more
 
Trimiteţi unui prieten

Trimite mai multor prieteni

Examinare e-mail Bună, Cred că v-ar putea interesa asta

Închidere