Cartoful, ingredientul secret luna octombrie

 

#IngredientulSecret - Cartoful (Solanum tuberosum)

Despre

Cartoful a fost cultivat pentru prima dată în anii 8.000 î.e.n., în Peru, și nu a ajuns în Europa decât în 1570, când a început să fie utilizat pentru hrănirea animalelor domestice. De-a lungul timpului, cartoful nu a fost întrebuințat doar în gastronomie, ci și ca remediu împotriva unor boli, de către incași. Nu departe de zilele noastre, cartoful a fost utilizat pentru curățenia în casă. Astăzi, acest ingredient stă la baza unora dintre cele mai cunoscute preparate și se găsește în peste 4.000 de soiuri diferite în lumea întreagă.*

*http://potatogoodness.com

Gustul cartofului

Cartofii sunt de mai multe tipuri: dulci, roșii, albi, închiși la culoare, mov, de dimensiuni mici sau alungiți. Toate aceste soiuri de cartofi au caracteristici, gust și recomandări de gătit diferite. Iată o descriere a celor mai întâlnite patru tipuri de cartofi:

Cartof dulce

Dulce

Gust: Cu un conținut moderat de zahăr, dulce, untos și savuros.

Textură: Umed, catifelat și ușor ceros.

Utilitate: În salate, pasat, pentru prăjire sau pentru grătar.

 

Roșu

Gust: Cu un conținut moderat de zahăr, dulce.

Textură: Cremos și ușor ceros.

Utilitate: În supe, în tocănițe, la salate, pasat.

Cartof rosu

Alb

Gust: Cu un conținut redus de zahăr, puţin dulce.

Textură: Ușor dens, cremos și cu înveliș delicat.

Utilitate: În tocănițe, fiert, la abur, în salate sau pentru prăjit.

 

Mov

Gust: Cu un conținut redus de zahăr și gust de nucă.

Textură: Tare, amilaceu, umed și făinos.

Utilitate: Pentru copt, în salate sau la grătar.

Sănătate

Salata cu cartof

Cartoful are o „reputație” de ingredient nesănătos, însă nu este atât de rău precum cred unii oameni. Acesta este o sursă foarte bună de vitamina B6, de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi, și conține mai mult potasiu decât bananele, ceea ce ajută la menținerea în parametri normali a tensiunii arteriale. Cea mai bună soluție pentru a menține toți nutrienții din cartof este să evitați să-I prăjiți și să îl coaceți la cuptor, în coajă.

 

Pentru a descarca infograficul cu Ingredientul Secret - Cartoful faceţi click aici    

 

Rețetă - Brioșe gătite la abur, pentru micul-dejun

Timp de gătire 20-22 min || 200⁰C  || 2  || Umiditate || 700 ml apă

Briose cu cartofIngrediente

- 5 cartofi dați la răzătoare

- 1 ceapă medie, tăiată mărunt

- 100 g de făină

- 2 ouă

- Sare și piper

- Brânză rasă

- 12 felii de bacon

- 12 ouă

- Ulei pentru uns tava.

Dificultate: Ușor

 

 

Vedeţi reţeta completă




 

 

 

 







Povestea ingredientelor
Urmăriţi povestea completă a călătoriei lui Tom şi a lui Rosie în Scoţia pentru a găsi ingredientele acestui fel de mâncare fantastic şi învăţaţi şi împărtăşiţi, cu Electrolux, cum să obţineţi cele mai bine arome din cele mai bune ingrediente
Descoperiţi mai multe


gatire la cuptorul cu abur

Avantajele gătitului la cuptorul cu abur
Aburul funcționează în armonie cu căldura și vă ajută să gătiți toate rețetele dumneavoastră preferate. Carnea este mai fragedă, iar pâinea crește mai mult și vă veți uimi oaspeții de fiecare dată. Folosind un cuptor cu abur, puteți găti delicat la temperaturi mai mici și într-un mod mult mai sănătos.
Aflați mai multe despre gătitul cu abur 

reteta flan de capsuni

Rețetele Electrolux
Pe lângă ingredientele secrete, ne-am propus să împărtăşim din reţetele noastre. Veţi găsi idei care să vă inspire, de la deserturi aromate la feluri principale din diferite colţuri ale lumii.
Descoperiţi reţetele noastre

 

Alegeţi unde doriţi să afişaţi acest

Închidere

Ingredientul Secret

Aromele Italiei

Ingredientul secret al lunii februarie: Aromele Italiei

Gusturi rustice, simple, nenumărate rețete tradiționale, fiecare cu propria sa istorie culinară: bucătăria italiană! 

Read more

Ingredientul Secret

Aromele bucatariei nordice

Ingredientul secret al lunii ianuarie: aromele bucătăriei nordice

Simple, sănătoase, eficiente și absolut delicioase!

Read more

Ingredientul Secret

Aromele iernii

Ingredientul secret al lunii decembrie: aromele iernii

Iarna este sezonul coacerii şi al aromelor de sărbătoare! 

Read more

Ingredientul Secret

Usturoiul

Ingredientul secret al lunii noiembrie: Usturoiul

Aliment-minune, usturoiul este folosit în medicină, cosmetică și gastronomie.

Read more
 
Trimiteţi unui prieten

Trimite mai multor prieteni

Examinare e-mail Bună, Cred că v-ar putea interesa asta

Închidere