lingura cu praf de ghimbir

Fiind unul dintre cele mai versatile condimente, ghimbirul poate da o savoare deosebită unei multitudini de rețete, de la sosuri, supe, feluri principale, deserturi și chiar și băuturi.  

Ghimbirul - ingredientul lunii martie  
 
Ghimbirul este unul dintre cele mai des folosite condimente, fiind integrat în aproape toate bucătăriile lumii, în majoritatea tipurile de preparare a alimentelor. Originar din Asia, acest condiment s-a răspândit rapid în toate direcțiile, în prezent fiind utilizat inclusiv în Africa, Europa și America.
 
Ghimbirul este o plantă erbacee din regiunile tropicale, cu rizom foarte aromat și bogat în uleiuri eterice. Partea comestibilă a plantei este rizomul, care are o formă neregulată și noduroasă, cu o lungime de până la 5-6 centimetri.
 
Acesta este folosit în Asia de peste 4.400 de ani în gastronomie și de peste 2.000 de ani în medicină, pentru tratarea multor afecțiuni precum răceala, răul de mișcare, reumatismul, afecțiuni ale plămânilor, ale stomacului, ale splinei și multe altele. 
 
lingura cu ghimbir macinatGhimbirul în gastronomie

 
Ghimbirul poate fi adăugat în aproape toate tipurile de preparare a alimentelor, oferind mâncărurilor o aromă aparte, ușor înțepătoare, și un gust dulce-acrișor și uneori amar. De asemenea, acesta poate fi consumat crud, fiert sau adăugat în mâncăruri preparate la tigaie sau la cuptor.
 
Astfel, dacă în unele colțuri ale lumii el este consumat sub formă de ceai, în alte părți este foarte apreciat în cadrul deserturilor, precum este turta dulce cu ghimbir. Datorită aromei speciale, ghimbirul este de asemenea folosit pentru marinarea cărnii, pentru condimentarea mâncărurilor de legume sau este pus la murat și servit alături de sushi.
 
Printre chefii care apreciază versatilitatea ghimbirului se numără Colin McGurran, Chef Winteringham Fields North Lincolnshire și Chef Partener Electrolux, care menționează că acest ingredient poate fi integrat atât în micul dejun, cât și în preparatele pentru prânz și cină. Conform Chef-ului McGurran, aroma foarte puternică a ghimbirului accentuează alte arome precum cea acră a lămâii sau cea picantă a chili-ului.

Decoperiţi rețetă de Minitarte cu mousse de ciocolată și ghimbir - propusă de Anca Lungu (food blogger)

mini tarte cu ciocolata si ghimbir 

 

 

 Povestea ingredientelor
Urmăriţi povestea completă a călătoriei lui Tom şi a lui Rosie în Scoţia pentru a găsi ingredientele acestui fel de mâncare fantastic şi învăţaţi şi împărtăşiţi, cu Electrolux, cum să obţineţi cele mai bine arome din cele mai bune ingrediente
Descoperiţi mai multe


Ingrediente favorite, un gust şi mai plăcut
Deschideţi o nouă lume a gustului cu ajutorul cuptorului Electrolux CombiSteam SousVide şi a aparatului de vidare SousVide pentru a păstra mai bine gustul şi substanţele nutritive ale ingredientelor
Aflaţi mai multe

 

Alegeţi unde doriţi să afişaţi acest

Închidere

Alte ingrediente secrete

Ingredientul Secret

Aromele Italiei

Ingredientul secret al lunii februarie: Aromele Italiei

Gusturi rustice, simple, nenumărate rețete tradiționale, fiecare cu propria sa istorie culinară: bucătăria italiană! 

Read more

Ingredientul Secret

Aromele bucatariei nordice

Ingredientul secret al lunii ianuarie: aromele bucătăriei nordice

Simple, sănătoase, eficiente și absolut delicioase!

Read more

Ingredientul Secret

Aromele iernii

Ingredientul secret al lunii decembrie: aromele iernii

Iarna este sezonul coacerii şi al aromelor de sărbătoare! 

Read more

Ingredientul Secret

Usturoiul

Ingredientul secret al lunii noiembrie: Usturoiul

Aliment-minune, usturoiul este folosit în medicină, cosmetică și gastronomie.

Read more
 
Trimiteţi unui prieten

Trimite mai multor prieteni

Examinare e-mail Bună, Cred că v-ar putea interesa asta

Închidere