usturoiul

#IngredientulSecret

Usturoiul - Allium sativum

Usturoiul este una dintre cele mai cunoscute plante din întreaga lume, atât datorită gustului său puternic, specific, cât şi datorită proprietăţilor sale curative. Istoria usturoiului începe în Asia Centrală, cu 10.000 de ani î.e.n., continuă în Africa de Nord şi ajunge în Europa, prin anii 3.000 î.e.n. Având valori nutritive unice şi o arie largă de beneficii medicale, această plantă a fost identificată rapid drept unul dintre cele mai preţioase daruri pe care le-a oferit natura, răspândindu-se în preparatele şi remediile din întreaga lume.*

*http://www.vegetablefacts.net

Gustul usturoiului

usturoiUsturoiul, în stare naturală, este uşor iute şi înţepător. Însă, în timpul procesului de gătit, acesta îşi va pierde savoarea naturală. În funcţie de mărime, de savoare sau de culoare, usturoiul poate fi de mai multe soiuri, cele mai cunoscute din lume fiind: soiul de usturoi Porcelain, renumit pentru culoarea sa de un alb imaculat, Rocambole, cu o savoare aparte, sau Purple Stripe, de un mov distinctiv. Printre soiurile îndrăgite de chefii din toată lumea se numără şi usturoiul creol, care se cultivă în special în zonele calde, uscate, zone atipice pentru alte soiuri ale aceleiaşi specii.

Printre soiurile româneşti cunoscute se numără roşul de România sau soiul AgerUsturoiul roşu de România este printre cele mai apreciate soiuri din lume, cunoscut pentru dimensiunile sale aproape duble faţă de un soi de usturoi obişnuit. Productivitatea mare, gustul şi mirosul puternice acestui usturoi originar din zona Ardealului l-au făcut să fie foarte cunoscut şi exportat, în special în străinătate, în ţări precum Statele Unite ale Americii. Soiul de usturoi Ager este un soi de mărime medie, cu pulpă alb-gălbuie, care se poate cultiva de două ori pe an – primăvara şi toamna – şi care poate rezista foarte bine peste iarnă datorită multiplelor straturi de foi care acoperă bulbii.

 

Sănătate

usturoi

Usturoiul este una din „plantele-minune” ale lumii, foarte utilă în combaterea şi tratarea multor afecţiuni, precum guturai, gripă, bronşită, astm, boli reumatice, afecţiuni digestive, tuse, febră, gastrită, diabet, infecţii bacteriene, colesterol mărit sau probleme ale ritmului cardiac. Usturoiul este recomandat chiar şi în cosmetică. Acesta ajută la redarea elasticităţii pielii sau aduce beneficii tenului cu tendinţe acneice.

 

infografic usturoiul

 

Pentru a descarca infograficul cu Ingredientul Secret - Usturoiul faceţi click aici    

 

Reţetă - Pâine la cuptor cu pastă de usturoi şi brânză Cheddar

Timp de gătire | 90 min | 200°C | abur | 100 ml

paine cu usturoiIngrediente

500 g făină pentru pâine

2 linguri de ulei de măsline

1 pliculeţ de drojdie

1 linguriţă de sare

1 lingură de miere

3 caţei de usturoi

25 g unt moale

100 g brânză Cheddar rasă

o mână de rozmarin proaspăt

 

Vedeţi reţeta completă
 

 

 

 Povestea ingredientelor
Urmăriţi povestea completă a călătoriei lui Tom şi a lui Rosie în Scoţia pentru a găsi ingredientele acestui fel de mâncare fantastic şi învăţaţi şi împărtăşiţi, cu Electrolux, cum să obţineţi cele mai bine arome din cele mai bune ingrediente
Descoperiţi mai multe


gatire la cuptorul cu abur

Avantajele gătitului la cuptorul cu abur
Aburul funcționează în armonie cu căldura și vă ajută să gătiți toate rețetele dumneavoastră preferate. Carnea este mai fragedă, iar pâinea crește mai mult și vă veți uimi oaspeții de fiecare dată. Folosind un cuptor cu abur, puteți găti delicat la temperaturi mai mici și într-un mod mult mai sănătos.
Aflați mai multe despre gătitul cu abur 

reteta flan de capsuni

Rețetele Electrolux
Pe lângă ingredientele secrete, ne-am propus să împărtăşim din reţetele noastre. Veţi găsi idei care să vă inspire, de la deserturi aromate la feluri principale din diferite colţuri ale lumii.
Descoperiţi reţetele noastre

 

Alegeţi unde doriţi să afişaţi acest

Închidere

Ingredientul Secret

Aromele Italiei

Ingredientul secret al lunii februarie: Aromele Italiei

Gusturi rustice, simple, nenumărate rețete tradiționale, fiecare cu propria sa istorie culinară: bucătăria italiană! 

Read more

Ingredientul Secret

Aromele bucatariei nordice

Ingredientul secret al lunii ianuarie: aromele bucătăriei nordice

Simple, sănătoase, eficiente și absolut delicioase!

Read more

Ingredientul Secret

Aromele iernii

Ingredientul secret al lunii decembrie: aromele iernii

Iarna este sezonul coacerii şi al aromelor de sărbătoare! 

Read more

Ingredientul Secret

Cartoful

Ingredientul secret al lunii octombrie: Cartoful

Cu peste 4000 de soiuri, cartoful conţine mai mult potasiu decât bananele.

Read more
 
Trimiteţi unui prieten

Trimite mai multor prieteni

Examinare e-mail Bună, Cred că v-ar putea interesa asta

Închidere