Brioşe cu cartofi

Perfecte pentru micul dejun

Aceste brioșe cu cartofi au tot ce trebuie pentru a începe ziua cu dreptul. 

Ingrediente

5 cartofi dați la răzătoare, 1 ceapă medie, tăiată mărunt, 100 g de făină, 2 ouă, brânză rasă, 12 felii de bacon, 12 ouă

Sare și piper

Ulei pentru uns tava.

 

Timp de gătire 20-22 min || 200⁰C  || 2  || Umiditate || 700 ml apă

Dificultate: Ușor

 

1. Cartofii se dau la răzătoare, apoi se scurg de apă. Se mixează bine cartofii răzuiți cu ceapa, cele 2 ouă și făina. Se unge tava de brioșe cu ulei, pentru a împiedica aluatul să se lipească. Se iau câte 2 linguri din mixul obținut și se distribuie uniform, în fiecare formă a tăvii de brioșe.

 

2. Se coace la 200⁰ C pentru 15 minute, până când capătă o crustă aurie, apoi se adaugă puțină brânză rasă și bacon de jur împrejurul fiecărei forme din tavă. Se adaugă un ou întreg în mijlocul fiecărei forme și se reintroduce tava la cuptor, la 200⁰ C, pentru alte 5-7 minute. La final, după ce a fost scoasă tava din cuptor, se adaugă sare și piper deasupra fiecărei brioșe.