Lipie cu ceapă caramelizată

Textură și savoare

Ceapa caramelizată este o garnitură excelentă pentru această lipie crocantă, conferindu-i dulceaţă şi intensitate.

Ingrediente

pentru 2 porţii

 375 g făină, 250 ml lapte, nu prea rece, 6 g drojdie uscată, 1 linguriţă zahăr tos, 3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă mare tăiată subţire, 1 lingură oţet balsamic, 1 linguriţă cu vârf zahăr brun

Sare de mare

 

Dificultate: Redusă

Timp de preparare: 65 min

Mai aveţi nevoie de: Hârtie cerată, 26 x 15cm

 

1. Puneţi sarea, făina, laptele, drojdia, zahărul şi o lingură de ulei de măsline într-un bol. Frământaţi până obţineţi un aluat moale, uşor de modelat. Puneţi aluatul într-un bol uns cu ulei şi lăsaţi să crească timp de 30 de minute până când i se dublează volumul.

 

2. În timp ce aluatul creşte, aşezaţi ceapa pe o hârtie cerată unsă şi stropiţi cu uleiul de măsline rămas, cu oţet balsamic şi cu zahărul brun. Gătiţi ceapa în cuptorul CombiSteam pentru 6-7 minute până când se caramelizează. Folosiţi setarea de Grill rapid, nivelul 4 al cuptorului şi temperatura de 220°C. În timpul gătirii, amestecaţi de două ori, pentru o caramelizare uniformă.

 

3. Scoateţi aluatul din bol şi întindeţi-l pe o suprafaţă presărată cu făină. Întindeţi-l cu grijă şi aşezaţi-l pe o hârtie cerată unsă. Distribuiţi ceapa caramelizată peste aluat şi presăraţi sare de mare. Coaceţi pâinea setând cuptorul CombiSteam la 180°C, cu 25% abur şi căldură şi un timp de coacere de 25 minute.