Clătite americane cu sfeclă

Un strop de inspirație

Sfecla poate fi consumată atât fiartă sau crudă, cât și coaptă sau murată, precum garnitură, salată, în supă, borș sau chiar și în deserturi. Savuraţi un mic dejun dulce, dar fără zahăr: Clătite americane cu sfeclă - o rețetă propusă de Anca Lungu, food blogger

Ingrediente

1 ou, 250 g de făină, 2 lingurițe de praf de copt, 190 ml de suc de mere, 125 g de sfeclă roșie fiartă 

1 linguriță de scorțișoară, ulei vegetal pentru prăjit, miere pentru servit 

un praf de sare, unt  

aluat clatite

 

1. Cu un mixer se bat bine oul, făina, praful de copt și puțină sare. Se toarnă peste amestec sucul de mere și se mixează compoziția. Se rade sfecla roșie și se încorporează în amestec. Apoi se adaugă scorțișoară.

clatite americane cu sfecla

 

2. Se încinge o tigaie unsă bine cu ulei și se prăjesc clătitele pentru aproximativ două minute pe fiecare parte. Seviți la micul dejun cu puțin unt și miere deasupra. Poftă bună!