Creme brulee

Un strop de inspirație

Acest desert cunoscut sub denumirea de Cremă de zahăr ars se prepară uşor şi poate fi preparat în orice sezon.

Ingrediente

pentru 4 porţii

5 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 250 ml lapte, 250 ml smântână pentru frișcă, 1 păstaie de vanilie, 4 linguri de zahăr brun

4 căpșune întregi și mentă proaspătă pentru decor

 

1. Într-o crăticioară aduceţi la punctul de fierbere laptele și smântâna. Adăugaţi conţinutul batonului de vanilie. Puneţi crăticioara deoparte și pregătiţi robotul Kitchen Assistent de la Electrolux.

 

2. Amestecaţi cele 5 gălbenușuri cu cele 100 de gr de zahăr folosind funcţia de mixer a robotului de bucatarie Kitchen Assistent timp de 3-4 minute la viteza maximă. Preîncălziţi cuptorul la 100 de grade Celsius pe funcţia Aer Cald Ventilat. Amestecaţi crema de gălbenușuri cu lichidul călduţ din crăticioară.

3. Turnaţi compoziția în 4 ramechine. Gătiţi desertul 45 de minute, pe raftul al treilea, cu funcţia de 50% abur și 50% căldură. Așteptaţi să se răcească și păstraţi-l la frigider cel puţin 2 ore înainte de a fi servit. Presăraţi câte o lingură de zahăr brun deasupra fiecărui ramechin și caramelizaţi-l. Decoraţi desertul cu frunzuliţe de mentă și căpșune proaspete.