Flan de vanilie cu căpşuni

Un strop de inspirație

Vanilia şi căpşunile reprezintă o combinaţie clasică în această budincă de vară, uşor de pregătit şi cu aspect delicios.

Ingrediente

200 ml lapte, 200 ml smântână dulce, 1 păstaie de vanilie, semințe, 2 gălbenușuri, 3 ouă, 50 g zahăr, 300 g căpșuni, 2 linguri fistic

 

Porţii: 4-6

Dificultate: Redusă 

Timp de preparare: 40 min

 

1. Bateţi gălbenuşurile şi ouăle cu zahărul. Adăugaţi seminţele de vanilie. Puneţi laptele şi smântâna într-o tigaie şi lăsaţi să se încălzească la aprox. 90°C. Nu lăsaţi să fiarbă!

2. Adăugaţi încet laptele cald şi smântâna în amestecul ou-zahăr şi amestecaţi încet. Aveţi grijă să nu se formeze bule de aer. Turnaţi amestecul în cupe sau pahare (2/3 din volum). Gătiţi cu Abur 50% la 90°C timp de 40 min. După ce este gata, lăsaţi flanul să se răcească. La sfârşit, decoraţi cu felii de căpşuni şi fistic.