Negresă cu cartof

Un strop de inspirație

Chiar dacă am fost obișnuiți să folosim cartoful în mâncăruri sărate, descoperiți cum îl puteți folosi într-o prăjitură!

Ingrediente

200 g de unt, 400 g de zahăr, 2 ouă, 270 g de făină

1 baton de vanilie, 30 g de cacao, 1 linguriță de praf de copt

300 ml de lapte, 150 g de nuci, un cartof de 200 g

 

1. Se curăță și se fierbe cartoful, după care se pasează ca pentru un piure. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul. Se incorporează pe rând cele 2 ouă, piureul de cartofi şi vanilia.

 

2. Într-un bol se amestecă făina, cacaua și praful de copt. Se toarnă alternativ lapte și amestec de făină în bolul Kitchen Assistent în timp ce acesta amestecă. La final se adaugă nucile. 

 

3. Prăjitura se coace timp de 40 de minute la 180° Celsius. Se poate servi alături de o cupă de înghețată de vanilie și sos de ciocolată.