Pere fierte în vin cu cremă de vanilie şi miere

Un strop de inspirație

Un alt desert din bucătăria nordică ne amintește că, uneori, trebuie să ne oprim și să savurăm momentul!

Ingrediente

Pentru 4 pere decojite:

500 ml. vin roșu sec, 20 ml. apă rece, 200 gr. zahăr brun, 2 bucăți de scorțișoară, 1 păstaie de vanilie 

 

Pentru crema de vanilie:

20 ml. smântână lichidă (40% grăsime), 2,5 gr. de semințe de vanilie, miere

 

Timp de gătire: 40 de minute

Grad de dificultate: Ușor

1. Se amestecă vinul, apa, zahărul, scorțișoara și păstaia de vanilie într-o cratiță medie, la temperatură medie, timp de 2 minute sau până când se dizolvă zahărul. Se adaugă perele și se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la cel mai mic nivel și se lasă la fiert perele, întorcându-le ocazional, timp de 40 de minute sau până când perele sunt fragede.

2. Se amestecă smântâna lichidă cu semințele de vanilie la blenderul Masterpiece. Perele se pun pe o farfurie împreună cu crema de vanilie. Cerneți puțină miere peste cremă, înainte de servire.