.

Tort de ciocolată fără făină

Blat de tort fără făină? Da, şi mult mai gustos! Testează si tu reţeta de tort unde ciocolata este ingredientul principal. Adaugă fructe proaspete şi tot ce-ţi rămâne de făcut este să te bucuri de un desert delicios în stilul #MakeLifeDelicious.

Ingrediente

Pentru blat

180g unt la temperatura camerei
80g zahăr pudră
15g cacao
125g ciocolată 70% cacao, topită
1 ou întreg
5 gălbenuşuri
9 albuşuri
¼ linguriţă sare
120g zahăr alb

Pentru topping

400ml smântână pentru frişcă
30g zahăr pudră
seminţele de la o păstaie de vanilie
fructe proaspete

Timp de pregătire

30 - 40 min

Setări cuptor

180°C | 2

Dificultate

Ușor

 

1. Mixaţi untul cu zahărul pudră şi cacaoa pentru 2 minute. 

 

Mic sfat! Folosiţi para mixerului pentru a vă asigura că obţineţi maximul de volum.

 

2. Topiţi ciocolata şi adăugaţi-o în amestecul de unt cu zahăr pudră, după care adăugaţi oul şi gălbenuşurile, rând pe rând.

Mic sfat! Topiţi ciocolata pe baie de aburi aflată la o temperatură medie a plitei cu inducţie pentru a vă asigura că ciocolata obţinută este mătăsoasă şi topită perfect.

 

3. Realizaţi o bezea din albuşurile bătute spumă cu sarea, peste care adăugaţi zahărul alb, după care incorporaţi bezeaua în crema de bază.

Mic sfat! Pentru o bezea reuşită, asiguraţi-vă că bolul Kitchen Assistant şi para de mixare sunt bine degresate.

 

4. Turnaţi crema în tava unsă cu unt şi tapetată cu cacao şi coaceţi la 180C pentru 30-40 minute. Am folosit 2 tăvi cu diametrul de 21 cm.

Mic sfat! Coaceţi tortul în cuptor folosind setările de Încălzire sus/jos pentru a vă asigura că produsul final este copt uniform.

 

5. Mixaţi smântâna şi zahărul pudră plus vanilia până devine ferma, după care întindeţi peste tortul rece şi acoperiţi cu fructe proaspete.

Mic sfat! Pentru o cremă bătută perfect, ţineţi para şi bolul Kitchen Assistant la frigider 30 minute înainte de mixare.


felie tort de ciocolata fara faina cu fructe de sezon

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate