Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale

Un strop de inspirație

Un desert răcoritor cu rozmarin, din inima peninsulei italice.

Ingrediente

4 ouă, 300 gr. zahăr, 120 gr. unt moale, 1 lingură de pudră de vanilie, 2 lămâi (pentru coajă), 600 gr. făină, 300 gr. brânză ricotta, 2 fire de rozmarin, 100 gr. fulgi de migdale, zahăr pudră pentru decorare

 

Timp de pregătire: 35-45 minute  

Setări cuptor: 180°C  |  2  |  Abur + Căldură

Dificultate: Ușor 

1. Se bat ouăle și zahărul până se obține o cremă fină, cu ajutorul robotului Kitchen Asisstent sau manual. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie și untul și se amestecă. Se adaugă făină puțin câte puțin, urmând apoi brânza ricotta și frunzele de rozmarin, până când se obține un aluat neted.

2. Se pune aluatul într-un vas termorezistent și se coace până când compoziția are o textură aurie-maro, la funcția abur + căldură, temperatură de 180 de grade, timp de 35-45 minute. Se decorează cu zahăr pudră și crenguțe de rozmarin.

Produse recomandate