Trufe de ciocolată cu piper Sichuan

Un strop de inspirație

Pe lângă faptul că dă o notă picantă, piperul Sichuan oferă şi o aromă de lămâie preparatelor în care este adaugat. Descoperiţi reţeta pentru Trufe de ciocolată cu piper Sichuan.

Ingrediente

320 g ciocolată neagră cu 85% cacao, 60 g alune de pădure, 200 ml smântână pentru frişcă

4-5 g piper Sichuan, 80 g unt, 50 g cacao

ciocolata topita la bain marie

 

1. Rupeţi ciocolata în bucăţi mari şi aşezaţi-o într-un bol termorezistent. Peste ciocolată se adaugă untul şi se pune bolul intr-un vas cu apă, astfel încât fundul bolului să nu atingă apa. Ciocolata şi untul se topesc la bain marie.

compozitie trufe

 

2. Între timp, măcinaţi alunele de pădure şi turnaţi smântâna pentru frişcă în bolul cu ciocolată şi unt topit. În amestecul obţinut, adaugaţi piperul Sichuan şi făina de alune de pădure. Încorporaţi totul bine. Este momentul să luaţi o pauză şi să băgaţi bolul pentru 2 ore la frigider. 

trufe ciocolata cu piper sichuan

 

3. Dupa ce ciocolata s-a întărit, nu vă rămâne decât să formaţi biluţele cu ajutorul palmelor şi să rostogoliţi trufele cu piper Sichuan prin cacao. Poftă nebună şi condimentată!