Cină completă preparată la abur

Un strop de inspirație

Preparaţi o cină rapidă, gustoasă și mai ales sănătoasă folosind aburul.  În doar 30 de minute cuptorul CombiSteam de la Electrolux poate găti simultan un fel principal cu garnitură și chiar un desert.

Ingrediente fel principal

4 fileuri proaspete de somon

broccoli, cartof dulce, roșii cherry, cartofi violet, sfeclă roșie sau anghinare

 

Toate ingredientele se așează într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline extravirgin și se condimentează după gust şi preferinţe.


Ingrediente desert

300 ml smântână lichidă cu 30% grăsime, 5 gălbenușuri și un ou întreg, 100 de ml de lapte, 70 de gr de zahăr brun, un baton de vanilie, 30 ml de espresso

ciocolată neagră, căpșune pentru decor

 

1. Turnați smântâna, laptele și zahărul brun într-o cratiță la temperatură medie. Adăugați conținutul din păstaia de vanilie și apoi cei 30 de ml de espresso. 

 

2. Când zahărul s-a topit adăugați gălbenușurile și oul amestecate ușor cu un tel. Luați vasul de pe foc și turnați lichidul în 4 ramechine. 

 

3. Acoperiți-le cu folie de aluminiu și introduceți-le în cuptor împreună cu tava cu pește și legume. Selectați programul 100% abur și lăsați cuptorul să-și facă magia. Poftă bună!