File de vită cu usturoi şi rozmarin

Un strop de inspirație

O reţetă clasică ce nu dezamăgeşte niciodată: file de vită cu usturoi şi rozmarin preparat la cuptorul SousVide.

Ingrediente

700-800 g de carne de vită file/ vrăbioară - fiecare bucată de 3 cm grosime

1 cățel de usturoi - curățat și feliat

1 crenguță de rozmarin

2 frunze de salvie

ulei extravirgin

1 vârf de sare

1 vârf de piper

 

1. Așezați carnea, usturoiul, rozmarinul, salvia, piperul și uleiul într-o pungă pe care apoi o vidați și gătiți pentru 2 ore, la cuptorul SousVide de la Electrolux. După ce timpul a trecut, scoateți carnea din pungă și uscați-o cu un șervet de bucătărie.

 

2. Trageți carnea la tigaie pentru câteva secunde, până capătă o crustă crocantă. Tăiați în bucăți carnea, așezați-o pe o farfurie și asezonați cu sare și ulei.

Produse recomandate