Friptură de vită cu unt de cafea

Un strop de inspirație

Cafeaua poate fi introdusă în reţete pe bază de carne pentru grătar sau afumătoare, pentru a oferi o savoare deosebită. Descoperiţi reţeta pentru friptură de vită cu unt de cafea.

Ingrediente

1 bucată de New York steak la temperatura camerei

250 g de unt cu 65% grăsime, 125 g de cafea boabe prăjită

100 g de baby spanac, Sare de mare

vita rumenita

 

1. Primul pas este sa puneți într-o pungă alimentară cu sistem de închidere untul și boabele de cafea. Introduceți-o la cuptor pentru 3 ore la 90 de grade Celsius. Strecurați apoi untul aromat cu ajutorul unei site și pregătiți o tigaie. Încingeți 2-3 linguri de unt de cafea și prăjiți bucata de carne câte un minut pe fiecare parte.

 

2. Așezați carnea pe un platou cald, presărați sare de mare și acoperiți-o cu un capac. Între timp mai încingeți o lingură de unt aromat în tigaia în care ați prăjit carnea. Puneți în tigaie frunzele de spanac și sotați-le preț de 2-3 minute. Asezonați cu sare de mare și aranjați farfuria. Savurați friptura de vită cu puțin unt de cafea deasupra și piper negru proaspăt râșnit. Poftă bună!