Omletă spaniolă cu porumb dulce

Un strop de inspirație

Boabele de porumb dulce sunt zemoase și cel mai gustoase când sunt gătite simplu

Ingrediente

pentru 2 porții

5 ouă, 2 cartofi medii, jumătate de ceapă, un dovlecel mic, ulei de măsline, un porumb dulce, fiert

sare de mare, piper negru proaspăt râșnit  

 

1. Se curăță cartofii și se feliază cât mai subțire. Se pot da și prin răzătoare. Se toacă ceapa și dovlecelul. Se scot boabele de porumb dulce de pe știulete și se amestecă toate legumele cu sare și piper. 

 

2. Într-o tigaie înaltă, se prăjește amestecul timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când.  Se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se adaugă peste ouăle bătute legumele gătite și se toarnă omleta într-o tigaie întinsă în care s-a încins puțin ulei de măsline. 

 

3. Omleta se prăjește cu grijă, pe ambele părți, la temperatură medie. Se servește caldă sau rece, lângă o salată de roșii proaspătă.