Paste integrale cu sos de roşii şi căpşune

Un strop de inspirație

Folosite de obicei la deserturi, căpșunele pot da o aromă deosebită chiar și unui fel principal. O reţetă propusă de Anca Lungu, blogger culinar.

Ingrediente

pentru 2 porţii

250 g paste integrale uscate, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 200 g de căpşune proaspete

1 linguriţă de oţet balsamic, 100 g de piure de roşii, câteva fire de busuioc proaspăt

sare de mare, piper negru proaspăt râşnit

paste integrale

 

1. Se fierb pastele în apă cu sare de mare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Acestea trebuie verificate astfel încât să fie al dente. Se curăţă şi se taie în două căpşunele. 

sos de rosii si capsuni

 

2. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare şi se rumeneşte jumătate din fructe la o temperatura medie. Se gătesc până când îşi vor lăsa sucul în tigaie. Se adaugă oţetul balsamic şi se reduce sosul până la jumătate. Se adaugă piureul de roşii, restul de căpşune şi puţin din apa în care au fiert pastele.

sos de rosii si capsuni

 

3. Se fierbe totul până când se obţine un sos consistent şi lipicios. Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă pastele fierte şi se garnisesc cu puţin ulei de măsline şi frunze proaspete de busuioc.