.

Chifle cu gălbiori

Ingrediente

pentru 8 chifle

 

400 g făină
1 ou
1 ceapă
ulei de măsline
250 ml de lapte bătut
150 g de gălbiori proaspeţi
puţină sare de mare
10 g de praf de copt
2-3 linguri de mac
piper

galbiori

 

1. Primul pas este să curăţaţi şi să tocaţi ceapa, apoi tăiaţi mărunt gălbiorii. Sotaţi ceapa preţ de 1 minut în ulei de măsline şi adăugaţi peste ciupercile mărunţite. Asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi aromele să se întrepatrundă la foc mediu înca 5-6 minute.

aluat chifle

 

2. Amestecati făina cu praful de copt şi sarea, adăugaţi laptele bătut, puţin ulei de măsline şi gălbiorii sotaţi. Frământaţi uşor. Presăraţi faină pe blatul de lucru şi rulaţi aluatul. Tăiaţi-l în 8 părţi egale şi formaţi chifle. Ungeţi-le cu ou bătut şi presăraţi mac deasupra.

chifle cu galbiori la abur

 

3. Înainte de a le băga în cuptor, crestaţi-le uşor cu un cuţit. Folosiţi programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea pâinii. După 35 de minute, le puteţi scoate şi savura. Poftă bună!


chifle cu galbiori