Service si suport

Frigidere

Păstraţi frigiderul într-un loc fără soare. Verificaţi-l regulat. Adoptaţi o nouă perspectivă de congelare a alimentelor. Aceste recomandări pot contribui la creşterea economiei de energie electrică a frigiderului.

Gândiţi-vă unde puneţi frigiderul:
• Puteţi realiza economii semnificative de energie electrică prin punerea aparatului într-un loc răcoros. Evitaţi plasarea acestuia în apropierea
surselor de căldură precum cuptoarele sau radiatoarele sau sub acţiunea directă a soarelui • Luaţi în calcul posibilitatea izolării frigiderului faţă de sursele de căldură murale sau din podea.

Decongelarea:
• Decongelarea frecventă previne acoperirea unităţii evaporatorului cu un strat gros de gheaţă, contribuind la funcţionarea mai eficientă. Trebuie să decongelaţi frigiderul atunci când grosimea stratului de gheaţă atinge 3-5 mm.

Etanşeitatea uşilor:
• În cazul în care consideraţi că uşile frigiderului nu se închid corespunzător, înlocuiţi garniturile acestora
• Ştergeţi frigiderul de praf. Săptămânal, trebuie eliminat praful şi resturile acumulate de pe condensator şi din spaţiul de sub frigider.
• Încercaţi să evitaţi menţinerea uşilor deschise perioade îndelungate sau deschiderea prea frecventă a acestora. Aerul cald pătrunde în interior şi provoacă pornirea compresorului
• Verificaţi de două ori dacă există obiecte care să obstrucţioneze închiderea corectă a uşii frigiderului
• Numeroase aparate marca Electrolux sunt prevăzute cu alarmă pentru "uşă întredeschisă".

Răciţi alimentele:
• Alimentele fierbinţi trebuie răcite înainte de a fi introduse în frigider. Aburul contribuie la formarea gheţii în unitatea evaporatorului. Dar, din motive de sănătate şi igienă, alimentele nu trebuie lăsate prea mult timp la temperatura camerei
• Dezgheţaţi alimentele congelate în frigider. Astfel va fi asigurată decongelarea sigură a alimentelor şi utilizarea optimă a unităţii de refrigerare.
• Temperatura corespunzătoare este cuprinsă între 4 şi 5 °C.

După aceea congelaţi alimentele:
• Alimentele ce trebuie congelate (când sunt reci) trebuie puse în frigider anterior transferului acestora în congelator
• Evitaţi formarea inutilă a gheţii în interior prin ambalarea etanşă a tuturor alimentelor anterior introducerii acestora în frigider.
• Temperatura corespunzătoare este cuprinsă între -18 şi -20 °C.

 
Trimiteţi unui prieten

Trimite mai multor prieteni

Examinare e-mail Bună, Cred că v-ar putea interesa asta

Închidere