.

Cheesecake

Umplutură catifelată, blat crocant

Prăjitura cu brânză fină și cremoasă este pe gustul tuturor!

Ingrediente

(Pentru un cheesecake cu diametrul de 16 cm)

Pentru blat:
100 g de biscuiți graham, 2 linguri de zahăr, 60 g unt (topit)

Pentru umplutură:
500 g cremă de brânză, 2 linguri de făină universală, 3 ouă medii, 40 ml de smântână dulce integrală, 1 linguriță de extract de vanilie

Mixer vertical Electrolux
Pe drumul către o coacere mai bună

De la blaturi pentru cheesecake irezistibile, la supe cremoase, blenderul Masterpiece creează cele mai fine și mai mătăsoase texturi.

1) Pregătiţi blatul perfect

Preîncălziți cuptorul la 180°C, apoi mărunțiți fin biscuiții graham într-un blender. Blenderul nostru Masterpiece este unealta perfectă pentru această sarcină, transformând biscuiții în firmituri în câteva secunde. Amestecați firmiturile cu zahărul și untul topit, apoi presați amestecul într-o formă rotundă de 16 cm. Pentru a obţine un blat crocant, daţi-l la cuptor timp de 10 minute, la 180°C.

Brutar care setează cuptorul la setarea PlusSteam

2) Preparaţi umplutura

Bateți brânza până când devine cremoasă, apoi adăugați zahăr, smântână dulce integrală, extract de vanilie, făină și ouă. Turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului. Încălziți cuptorul la 180°C și apăsați butonul PlusSteam. După doar 5 minute, puteţi începe să coaceţi.

Un brutar care toarnă amestecul fin de prăjitură cu brânză într-o formă rotundă de prăjitură, pregătită pentru cuptor

3) Turnaţi în formă, coaceţi și răciţi

Turnați umplutura în formă și coaceți timp de 15 minute la 180°C. Apoi, reduceți temperatura la 120°C pentru încă 25 de minute sau până când consistenţa prăjiturii devine fermă și doar centrul acesteia rămâne moale. Scoateți forma din cuptor și aşezaţi-o pe un suport. Lăsați prăjitura la răcit atât cât consideraţi necesar.

Mai multe reţete cu abur