Tort de ciocolată

Ciocolată cremoasă

Blat ușor și pufos

Cine poate refuza un tort din ciocolată cremoasă?

Ingrediente tort de ciocolată

(Pentru un tort de ciocolată de 16 cm)

Blat pandișpan

3 ouă mari, 80 g zahăr, 30 g amidon de porumb, 40 g făină, 2 linguri de praf de cacao, 1,5 lingurițe de praf de copt

Umplutură cu ciocolată neagră

200 ml smântână dulce integrală, 90 g zahăr, 260 g ciocolată neagră mărunțită, 30 g unt

Mod de preparare

Un brutar care toarnă aluatul de tort într-o formă rotundă de tort

1) Pregătiţi amestecul

Bateți ouăle şi zahărul într-un bol până la dizolvarea zahărului. Turnați amestecul într-un blender și bateţi până când acesta își triplează volumul. Cu Kitchen Assistent, puteţi renunţa la clasicul tel. Cerneți amidonul de cartofi cu făina, pudra de cacao și praful de copt. Apoi, adăugați treptat ingredientele uscate peste compoziţia obţinută din ouă şi zahăr. Turnați aluatul într-o formă rotundă de 16 cm.

 Se toarnă apă în cavitatea cu abur și butonul PlusSteam de la cuptorul multifuncțional Electrolux cu PlusSteam

2) Adăugaţi abur pentru un blat pufos

Turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului cu abur. Rotiți butonul de selectare la simbolul PlusSteam, încălziți cuptorul la 180°C și apăsați butonul PlusSteam, după care așteptați cinci minute. Puneți amestecul în cuptor și coaceți timp de 25 de minute sau până când blatul este stabil. Puneți tortul pe un suport şi aşteptaţi ca acesta să se răcească complet înainte de a-l decora.

Glazură de ciocolată într-un bol pentru mixare

3) Pregătiţi o umplutură cremoasă

Aduceți smântâna dulce integrală și zahărul aproape de fierbere într-o tigaie pentru sosuri. Turnați amestecul fierbinte de smântână peste unt și ciocolata neagră făcută bucățele. Lăsați să se odihnească timp de două minute și apoi bateți amestecul cu un tel, până când acesta devine fin ca mătasea.

Tortul de ciocolată finisat, acoperit cu glazură fină

4) Asamblați tortul

Acum, tăiați tortul pe orizontală în două părți rotunde egale. Întindeți jumătate din umplutură peste o jumătate de tort. Puneți cealaltă jumătate de tort peste și întindeți restul umpluturii pe deasupra, până la margini. Puneți tortul în frigider timp de 20 de minute sau până când umplutura este fermă. Savurați și nu uitați să împărțiți cu cei dragi.