.

Ce este noua eticheta energetica?

Electrolux se angajeaza sa implementeze noile reguli ale Comisiei Europene privind definirea si afisarea etichetelor energetice pentru urmatoarele categorii de produse:

 1. Masini de spalat vase

2. Masini de spalat rufe si masini de spalat cu uscator

3. Frigidere, inclusiv racitoare pentru vinuri

Aceste etichete noi vor fi disponibile consumatorilor europeni atat in magazine, cat si online, incepand cu data de 1.03.2021. Afla mai jos informatii despre aceasta modificare. 

De ce am primit doua etichete cu aparatul meu electrocasnic?

Din martie 2020, noile electrocasnice Electrolux vor avea doua etichete energetice: o eticheta cu actualul sistem de clasificare si o eticheta cu noul sistem de clasificare de la A la G. Aceasta eticheta noua va intra in vigoare din martie 2021.

De ce o clasificare energetica de la 'A la G'?

Din 1995 etichetarea energetica europeana s-a dovedit a fi un adevarat succes: 85% din consumatorii europeni o iau in considerare atunci cand achizitioneaza electrocasnice. Desi initial majoritatea aparatelor se incadrau in clasele inferioare (de ex. E, F sau G), modelele noi au fost din ce in ce mai eficiente energetic. Astfel, acum suntem in situatia in care aproape toate aparatele electrocasnice sunt clasificate ca A+++, A++ sau A+. Insa, aceasta evolutie pozitiva a industriei a marit dificultatea consumatorilor de a distinge intre cele mai performante produse. 

Reclasificarea va imbunatati intelegerea si coerenta, iar consumatorii vor putea identifica mult mai usor cele mai eficiente produse din punct de vedere energetic. 

Angajamentul nostru pentru sustenabilitate

Eforturile sustinute de a reduce consumul de energie al electrocasnicelor Electrolux reprezinta un mod de a reduce emisiile de carbon. Dar produsele noastre inseamna mai mult decat eficienta energetica. Dorim sa continuam sa imbunatatim calitatea vietii, cu angajamentul de a ne reduce complet emisiile de carbon pana in anul 2030. Misiunea noastra este sa dezvoltam tehnologia necesara care sa asigure un consum redus de apa, un impact injumatatit aspura mediului si haine care pot fi purtate de doua ori mai mult timp.

Afla mai mult

Alimentatia sustenabila

De asemenea, dorim ca alimentatia sustenabila sa fie disponibila tuturor. Credem ca fiecare dintre noi poate avea o dieta mai sanatoasa si o viata mai sustenabila, astfel ca investim in solutii pentru mentinerea calitatii alimentelor. 

Afla mai mult