FĂ LUCRURILE DIFERIT
FĂ LUCRURILE DIFERIT

Hai să facem lucrurile altfel, pentru ca să reziste mai mult

Cele mai sustenabile haine sunt cele pe care le avem deja.

Descoperă colecţia Rave Review

Electrolux dorește să inspire consumatorii să spargă tiparele și să acorde o mai mare atenţie modului cum își îngrijesc propriile haine pentru a demonstra că hainele uzate au încă valoare. Alături de designerii suedezi de la Rave Review, renumiţi pentru colecţiile vestimentare realizate din materiale reciclate, au contribuit la o nouă misiune: de a da o nouă viaţă hainelor aruncate la „cimitirul” de articole vestimentare din Atacama.

Deșertul Atacama din Chile, locul celui de-al doilea cel mai mare munte de articole de îmbrăcăminte din lume, s-a transformat în ultimul timp într-un simbol al accelerării modei rapide și al creșterii deșeurilor textile. Potrivit UNECE (Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa), 21 de miliarde de tone de haine ajung în groapa de gunoi în fiecare an. Numai în deșertul Atacama, aproximativ 39.000 de tone de haine sunt aruncate anual.

Colectia Atacama

Electrolux și Rave Review au creat o colecţie vestimentară unică, realizată din deșeuri textile provenite din al doilea cel mai mare „cimitir” de haine aruncate din lume, localizat în Deșertul Atacama. Fiecare articol articol din colecţie este realizat din haine salvate din Deșertul Atacama. Scopul acestei colecţii este de a trage un semnal de alarmă cu privire la efectele cauzate de deșeurile textile, dar și o modalitate de a genera o schimbare în rândul consumatorilor în ceea ce privește obiceiurile vestimentare.

„Prin design-ul colecţiei, am vrut să subliniem ideea de imperfecţiuni. În acest fel, personalitatea colecţiei este redată de ţesătură, care s-a dovedit a fi mai interesantă în comparaţie cu ţesăturile noi și plate”, a declarat Josephine Bergqvist, co-fondatoare și Director de Creaţie la Rave Review.

Unul dintre obiectivele de sustenabilitate setate de Electrolux la nivel global este de a face hainele să reziste de două ori mai mult, cu jumătate din impactul asupra mediului, până în 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, compania realizează demersuri ce ţin de modernizarea tehnologiei de îngrijire a tuturor ţesăturilor odată cu lansarea noile game de mașini de spălat și de educare a publicului cu privire la obiceiuri de îngrijire a hainelor.

Studiile arată că există o nevoie urgentă de a educa oamenii cu privire la modul de îngrijire a hainelor și de a-i încuraja să adopte practici de spălare mai durabile, precum evitarea supra-spălărilor, utilizarea funcţiilor cu aburi atunci când este nevoie, încărcarea optimă a tamburului înainte de a porni mașina de spălat sau folosirea unor cicluri de spălarea la temperaturi scăzute.

"Misiunea noastră este să facem hainele să reziste de două ori mai mult, reducând la jumătate impactul asupra mediului până în 2030."

Jonas Samuelson, CEO Electrolux

Descoperă gama PerfectCare

AFLĂ MAI MULTE