Ce date măsoară un purificator de aer?

Ultima actualizare 09.11.2023 14:42

Problemă

  • Ce date măsoară un purificator de aer? (PM 2.5, PM 1, PM 10, TVOC, umiditate, temperatură)

Produs

  • Purificatoare de aer Electrolux

Soluţie

Purificatorul de aer măsoară următoarele valori:

PM 2,5 sunt particule fine cu un diametru de 2,5 μm (micrometri) sau mai puțin, care sunt potențial suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin și a slăbi răspunsul imun. Praful PM 2.5 poate conține particule produse în timpul arderii, compuși organici și compuși metalici.

PM 1 este particule ultrafine inhalabile cu un diametru de 1 μm (micrometru) sau mai puțin, care sunt suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin și pentru a reduce capacitatea sângelui de a transporta oxigen. PM 1 poate rămâne în aer câteva zile sau săptămâni.

PM 10 sunt particule grosiere cu un diametru de 10 μm (micrometri) sau mai puțin care pot fi inhalate și pot provoca inflamarea tractului respirator și a plămânilor. PM10 poate conține praf, polen și mucegai.

Compușii organici volatili totali (TVOC) sunt gaze emise de anumite solide sau lichide, inclusiv diferite substanțe chimice, care se pot acumula în casa ta. Nu toate COV-urile sunt dăunătoare, multe COV-uri sunt relativ benigne. De exemplu, portocalele și boabele de cafea emit COV.

Reduceți cantitatea de COV din casa dvs. deschizând ferestrele sau ușile pentru a permite aerului să circule și reducând sau eliminând produsele care introduc COV în casa dvs.

Pentru o citire mai precisă, deschideți o fereastră din când în când pentru a expune purificatorul de aer la aer proaspăt. Senzorul TVOC se auto-calibrează aproximativ la fiecare 24 de ore. În timpul recalibrării, datele TVOC pot deveni inexacte sau fluctua

Umiditatea este cantitatea de vapori de apă din aer. Bacteriile, mucegaiurile și virusurile pot fi reduse prin menținerea umidității la 30-50%

Purificatorul de aer vă spune cât de umed este aerul, dar nu controlează umiditatea.

Temperatura se referă la cât de cald sau rece este aerul din jurul purificatorului. Organizația Mondială a Sănătății (WHO) recomandă ca orice persoană cu probleme de respirație sau alergie să aibă o temperatură a camerei de cel puțin 16°C (61°F) și ca persoanele bolnave, cu dizabilități, foarte bătrâni sau foarte tineri să aibă o temperatură a camerei de la minim 20°C (68°F). F). ).

Purificatorul dvs. de aer poate măsura temperatura camerei, dar nu controlează temperatura.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.