Bazele gătitului cu abur

Ultima actualizare 11.10.2022 03:40

Produs

Cuptoare cu abur - Elemente baza de gatit

Soluţie


Nu trebuie să fi bucătar profesionist pentru a găti cu abur. Obținerea unei cruste mai crocante, a unui interior mai suculent și a unor legume pline de culoare nu a fost niciodată mai ușoară. Orezul, lintea și cerealele vor fi gătite perfect de fiecare dată. 

 

Fierberea orezului la abur (orez basmati, prefiert sau jasmine) 

Gătitul orezului în cuptorul cu abur nu este doar ușor, ci și incredibil de gustos. Orezul va fi gătit perfect de fiecare dată. Fiecare bob va fi gătit uniform, fără a fi fiert prea mult, pentru un preparat cu adevărat pufos. Dacă trebuie să alegi între a fierbe orezul și a-l găti la abur, la Electrolux, preferăm aburul.


 

1 parte orez amestecat cu 1 parte apă și un praf de sare este tot ce ai nevoie. 


Pune ingredientele într-o tavă de copt. 


Setează nivelul la Full Steam la 100°C pentru 20 de minute. Și ai terminat!


Gătirea lintei și altor cereale la abur

Lintea are tendința de a se face terci atunci când este fiartă într-o cratiță. Într-un cuptor cu abur nu vei avea parte de așa ceva, deoarece aburul nu va fierbe prea mult lintea. În plus, lintea va fi astfel mai hrănitoare atunci când este gătită la abur, deoarece substanțele nutritive sunt protejate față de fierberea în apă clocotită.

Cum se fierbe lintea la abur: 1 parte linte roșie amestecată cu 1 parte supă de legume și un praf de sare. Se pun ingredientele într-o tavă de copt. Setează nivelul la Full Steam la 100°C pentru 13-15 minute. Și gata!

 

Delicios!

Gătitul la abur este o metodă excelentă de gătit pentru o mulțime de cereale. Este o metodă de gătit fără efort, cu un rezultat final super delicios. De exemplu, încearcă să gătești la abur quinoa, bulgur sau cușcuș. Ține cont de timpul de gătire necesare pentru fiecare produs, deoarece diferă. 

 

Aburul face mâncarea și mai bună

Mâncarea ta preferată va fi mai delicioasă fără efort suplimentar. Folosește aburul atunci când gătești legume, pește, carne, pâine și chiar deserturi pentru a obține cruste crocante, dar preparate suculente, umede la interior și foarte aromate.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBoost
Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.