Pregătiți un brunch frumos în cuptorul cu aburi

Ultima actualizare 07.05.2021 16:42

Începeți sfârșitul de săptămână chiar tratându-i pe cei dragi la un brunch delicios. Ouăle încondeiate, omleta și chiar iaurtul pot fi făcute fără efort cu abur.Brunch frumos

Știați că vă puteți folosi cuptorul cu aburi pentru fabricarea iaurtului? Este ușor de făcut și un plus minunat la brunch-ul tău de weekend următor (fă-l peste noapte!). Noile noastre cuptoare cu aburi Electrolux au chiar și o funcție de iaurt.

Ce merge bine împreună cu iaurtul? Ei bine, multe lucruri - dar mai jos este o rețetă de bază pentru o delicioasă granola.granola

2 ml de arahide, 2 dl nuci de caju, 2 ml migdale, 2dl ovăz, 1 linguriță de cardamon împământat, 2 linguri de scorțișoară, 3-4 linguri de miere, ½ lingură sare

1. Se toacă ușor nucile, nu în bucăți mici.
2. Amestecați nuci și ovăz pe un cuptor, aducând ușor toast. 160 ° C în 8-10 min.
3. Amestecați când este încă fierbinte cu miere și condimente.
4. Păstrați într-un recipient etanș.
5. Bucurați-vă!

Iată, de fapt, un exemplu de utilizare a aburului, deoarece doriți o granolă uscată și crocantă.


Ouă rafinate

Gătirea ouălor în cuptorul cu aburi ajută ouăle să gătească mai ușor, deoarece căldura este mai uniformă. Asta înseamnă că nu mai sunt cochilii crăpate sau alb alunecat. Cine nu iubește ouăle poșate pentru brunch? Și cu abur, există un risc minim de eșec.

Iată o introducere a modului de a face ouă în poală într-o „pungă” din cuptorul cu aburi.


1. Începeți să puneți folie de plastic într-o cană sau un pahar. Bateți un ou în interior și strângeți și răsuciți folia de plastic, astfel încât să obțineți o „pungă”.


2. Puneți "pungile" pe o tavă de cuptor și gătiți în abur complet 90 ° C pentru aprox. 6-7 min în funcție de cum îți dorești ouăle.


3. Când ouăle sunt fierte, scoateți folia de plastic și farfuria. Bucurați-vă!


Omleta cuptor

Un alt favorit pentru brunch este omleta de cuptor sau frittata. Acesta va fi perfect gătit în cuptorul cu abur, deoarece căldura din jur face ca oul să gătească uniform și să rămână umed cu aburul.

- Pur și simplu așezați câteva legume tocate (la alegere!) Într-o tavă unsă cuptor

- Bateti cateva oua (3-4) impreuna cu sare, piper si putina apa

- Adăugați ouăle deasupra legumelor și coaceți în umiditate medie 90 ° C până când coagulează ouăle, aprox. 10-15 min

- Serviți și bucurați-vă!


Bucătărie cu aburi ca și profesioniștii

Lăsați cuptoarele SteamPro să vă ridice gătirea cu aburi la un nivel pro. Descoperiți funcții, inclusiv Sous-Vide, Connected Cooking, care vă permite să vă controlați cuptorul cu smartphone-ul dvs., precum și asistentul de gătit cu aburi Steamify. Cuptoarele SteamPro sunt gata să vă facă zilnic mai gustoase.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamPro


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.