Gătiți pește fără aromă cu aromă în cuptorul cu aburi

Ultima actualizare 07.05.2021 15:13

Produs

Cuptoare cu abur - retete

Solutie

Gătitul peștilor într-un cuptor cu aburi este la fel de simplu pe cât este de gustos. Aburul menține peștele umed și ferm și este mai rapid și mai fără efort decât ai putea crede.



Pește prost gustos

În general, recomandarea este să mergi puțin mai scăzut la temperatură, mai ales când vine vorba de fileuri de pește. Încercați să mențineți temperatura în jurul valorii de 80 ° C atunci când aburiți fileurile pe aburul complet. Cât timp depinde de aburul peștilor depinde de temperatura cuptorului și temperatura de bază a peștelui. Sfatul bucătarului este să folosiți o sondă, astfel încât să puteți urmări temperatura de bază, acestea diferă în funcție de pește.

Nu există nici un singur file de pește pentru aburire sau cel mai bun mod de a aburi peștele, încercați să furiți propriul dvs. favorit! Un sfat este să înfășurați fileul de pește în ceva înainte de a găti, de exemplu varză, coajă suedeză sau alge marine. Puteți încerca, de asemenea, să adăugați câteva condimente și ulei înainte de ambalare pentru a obține și mai multă aromă.


Alți pești

Pește întreg

Atunci când aburizați pește întreg folosesc Umiditate ridicată sau Umiditate medie, gătitul blând împiedică peștele să se desprindă înainte de a se face în miez.

Mousseline de pește

Când faceți mousseline de pește precum terrine sau quenelles, aburul este excelent, deoarece are un impact blând în comparație cu apa clocotită. Mousseline-ul are o textură atât de sensibilă și cu aburi nu se destramă și nu se blandește din apă.


Rețetă: Nisip în crustă sărată

Ingrediente pentru două persoane

2 coame de mare întregi (400 gr. Fiecare), 2 kg sare aromată

Ingrediente pentru sare aromată

2 kg sare grosieră, 1 lămâie, 10 boabe de piper roz (uscate), 20gr plante aromatice amestecate (salvie, rozmarin și cimbru)

Accesorii: tavă emailată

Serviți cu o farfurie sau la alegere, de exemplu cartofi prăjiți și legume


Pași pentru sare aromată:


Spălați și uscați bine aromele aromatice și tocați-le.


Într-un bol, amestecați ierburile cu sarea obținută, lămâia unsă (doar partea galbenă) și boabele de piper roz.


Puneți amestecul pe o tavă și coaceți-l la 120 ° C în mod static timp de 40 min, lăsați-l să se răcească.


Pași pentru bascul în sare:


Scoateți peștele (lăsând cântarul), spălați-le sub apă curgătoare și uscați-le bine.


Întindeți un strat de sare pe fundul tăvii, așezați fundul de mare și acoperiți-le complet cu restul de sare aromată.


Setare de gătit: în funcție de cuptorul dvs. (cu sau fără abur)

- Aburirea 130 ° C timp de 20 min Nivel: 2 sau

- Umiditate ridicată 130 ° C pentru 20 min Nivel: 2


Gust deosebit făcut ușor

Cuptoarele noastre cu SteamBoost oferă trei niveluri de abur. Programe dedicate pentru coacere și prăjire, precum și un singur program cu abur pentru noi niveluri de gust, crocant și umed.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBoost


Lasa o recenzie
Lasa o recenzie

Parerea ta este importanta pentru noi. Apreciem si incurajam toate recenziile care reflecta experienta clientilor cu produsele Electrolux.