Faceți gustări sănătoase în cuptorul cu aburi

Ultima actualizare 07.05.2021 15:19

Conserve, murate sau deshidratate - un cuptor cu aburi face gustări sănătoase și gustoase din fructele și legumele preferate.Ia gustare

A face gustări sănătoase acasă este ușor - trebuie doar să selectați fructele sau legumele preferate care sunt în prezent în sezon. Apoi, trebuie să păstrați sau să le deshidratați. Fructele conservate sunt minunate pe terciul de mic dejun sau ca gustare de amiază. Legumele murate sunt o parte excelentă sau o gustare pre-cină. Când deshidratați fructele sau legumele, obțineți crispe sănătoase pe care toată lumea le va plăcea.Conservarea sau infuzarea fructelor și legumelor

Când faceți gem sau murături, de ce să nu profitați de funcția de aburi. Mai întâi, asigurați-vă că aveți borcane curate și apoi aburizați borcanele și capacul în aburul complet timp de 10 min. După aburire, scoateți-le (vor fi fierbinți!) Și asigurați-vă că obțineți excesul de apă, așezându-le cu susul în jos pe o grilă.

Următorul pas este să umpleți borcanul cu orice doriți să păstrați - încercați ce anotimp în regiunea dvs., majoritatea lucrurilor funcționează bine! Odată umplut, răsuciți capacul și aburiți în cuptor. Timpul variază în funcție de rețeta pe care o faceți, dar când auziți un sunet de clic din capace, de obicei este timpul să scoateți borcanele din cuptor.

Cum se păstrează fructele și legumele proaspete? Există o varietate de rețete diferite, dar o regulă generală este să umpleți borcanele cu produse (întregi sau tocate), unele condimente sau aromate și apoi să acoperiți cu lichid înainte să intre în cuptorul cu aburi.


Realizarea gustărilor sănătoase deshidratate

Atunci când deshidratați fructe și legume, nu aveți nevoie de un cuptor cu aburi (chiar dacă unele dintre cuptoarele noastre cu aburi Electrolux au un program special de deshidratare), dar este un mod frumos de a pregăti gustări sănătoase care sunt fie dulci, fie sărate. Mai jos este unul dintre favoriții noștri, dar încercați-l cu orice vă place sau cu ce se află în sezon.


Cum se deshidratează fructele: frisca de mere

2 mere Granny Smith, 1 tbs zahăr pudră


Feliați merele subțire folosind o mandolină.


Așezați feliile pe o foaie de silicon sau pe o hârtie de copt.


Se pudrează merele cu zahărul și se coace la 85 ° C (sau se folosește programul Deshidratare) timp de 1 oră. Bucurați-vă!


Crizant, maro auriu și perfect umed

În cuptoarele SteamCrisp, căldura obișnuită este combinată cu aburul pentru a face vasele crocante și maro auriu la exterior, în timp ce părțile interioare sunt umede, tandre cu nutrienți și gust perfect conservat.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamCrisp


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.