Faceți clasicele dvs. de vacanță și mai gustoase cu aburi

Ultima actualizare 07.05.2021 16:43

Sezonul de sărbători este un moment minunat pentru gătit! Petreceți timp în bucătărie împreună cu familia sau prietenii și bucurați-vă de mese lungi împreună.Aburirea cărnii

Ce carne poți să aburi? Gătitul cuptor cu abur este bun pentru diverse feluri de carne, precum șuncă, burtă de porc, cioc de vită, umăr de vită etc. Aburul ajută fibrele cărnii să se slăbească și să se ofere, dar fără să se mărunțească. Carnea de pasăre, cum ar fi curcanul și puiul, este destul de slabă și aburul ajută să facă carnea suculentă și umedă. Mai jos veți găsi câteva sfaturi și trucuri despre cum aburiți carnea acasă.


șuncă

- Pentru o șuncă suculentă, începeți să așezați șunca direct pe grătarul cuptorului cu o tavă deschisă sub grilă.

- Cu pielea în sus, rulați șunca în aburul complet 100 ° C până când atinge temperatura de 70 ° C. (Timpul care durează variază într-adevăr, în funcție de dimensiunea șunetei, motiv pentru care temperatura de bază este cel mai bun mod de a merge.) Când atinge temperatura potrivită, scoateți-l și lăsați-l să se răcească.

- Odată răcit, înveliți șunca cu ceea ce preferați. Ne place să amestecăm muștarul și gălbenușurile de ou, când sunca este acoperită presărăm cu firimituri de pâine.

- Apoi coaceți în aer uscat 175 ° C până când sunca devine prăjită și aurie (durează doar 5-10 minute). Acesta este un fel de mâncare perfect pentru a pregăti cu o zi înainte.
Curcan

- Un mod minunat de a obține curcan atât suculent cât și crocant este să îl aburezi mai întâi pe Steam complet 100 ° C cu umplutura în interior.

- Plasați un termometru în interiorul osului piciorului și gătiți până când ajunge la 68 ° C. (Timpul care durează variază într-adevăr în funcție de dimensiunea curcanului dvs., motiv pentru care temperatura de bază este cel mai bun mod de a merge.)

- Când atinge temperatura potrivită, scoateți-l și lăsați pielea să se usuce.

- Odată uscată, ungeți întreaga pasăre cu unt moale și rulați ultimii 30 de minute într-un cuptor cu aer uscat de 200 ° C, astfel încât pielea să se întunece și să fie crocantă. Sculptă și bucură-te!


Coaste scurte glazurate sau perie de vită

- Începeți prin săreați coastele scurte sau cu peria și lăsați-l sărați peste noapte.

- Aburiti pe abur complet 100 ° C timp de cel putin 3-4 ore in functie de dimensiune. Pentru coaste scurte, este gata când carnea începe să iasă ușor din os. Pentru brisket, este gata când puteți tăia cu ușurință carnea cu un cuțit mic. Lasă-l să se răcească. Tăiați coastele scurte în felii între oase sau lăsați perișorul să fie așa cum este.

- Faceți o glazură cu 1dl de zahăr brun, 3dl bere închisă, 1 lingură de oțet de cidru de mere, 1 lingură de muștar, un vârf de sare și poate un vârf de chili sau chipotle. Se amestecă zahărul și oțetul într-o oală și se aduce la fierbere, se adaugă berea și se reduce până când consistența devine groasă (aprox. 10-15 min).

- Gălați carnea și încălziți la cuptor. Puteți pregăti acest fel de mâncare cu o zi înainte și doar glazurați și încălziți înainte de a servi.


Partile Sous-vide

Sous-vide este o metodă de gătit perfectă pentru legume. Este mai sănătos, deoarece se pierd mai puțini nutrienți în timpul procesului de gătit și mai gustoase, deoarece veți îmbunătăți aromele naturale și veți obține o textură mai bună. În plus, este un mod minunat de a infuza legume.


Celeriac cu unt rumenit, cimbru și coajă de lămâie

- Cojiți și feliați celeriac și puneți-l în punga vidată împreună cu untul rumenit, tulpinile de cimbru, coaja de lămâie și un vârf de sare

- Gătiti la abur complet 100 ° C pentru aproximativ 20-25 min. Se răcește și se servește așa cum este, prăjiți sau grătați


Morcovi în condimente și suc de portocale

- Cojiți morcovii și puneți-l în punga de vid împreună cu anason stelat, chili, scorțișoară și un vârf de sare.

- Gătiti la abur complet 100 ° C pentru aproximativ 15-20 min. Se răcește și se servește așa cum este, prăjiți sau grătați. Folosiți sucul pentru un sos sau pansament.


Bucătărie cu aburi ca și profesioniștii

Lăsați cuptoarele SteamPro să vă ridice gătirea cu aburi la un nivel pro. Descoperiți funcții, inclusiv Sous-Vide, Connected Cooking, care vă permite să vă controlați cuptorul cu smartphone-ul dvs., precum și asistentul de gătit cu aburi Steamify. Cuptoarele SteamPro sunt gata să vă facă zilnic mai gustoase.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamPro


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.