Coaceți o pâine mai bună folosind aburul

Ultima actualizare 29.08.2022 00:20

Descoperiți cum aburul vă ajută în procesul de coacere. Cuptorul cu tehnologia gătirii cu abur creează un mediu perfect pentru dospirea si coacerea aluatului și vă oferă o pâine cu o crustă crocantă și un interior pufos.Duceți coacerea la un nivel superior

Datorită cuptorului cu abur puteți obține o pâine aromată, aerată, cu crustă crocantă, maro-aurie. Totul începe cu dospirea aluatului, cand aburul creează o temperatură uniformă, perfectă pentru ca aluatul dvs. să crească. Când coaceți, aburul creează o crustă crocantă, deoarece generează o suprafață umedă pe pâine.


Dospirea

Folosirea aburului pentru dospirea aluatului este fantastică, deoarece permite obținerea unei temperaturi perfecte și uniforme pentru ca aluatul să crească. Asta înseamnă că aluatul va crește mai repede și mai uniform. Acest lucru este excelent pentru toate tipurile de aluat, dar mai ales pentru aluatul cu maia, deoarece veți obține un aluat mai crescut și nu la fel de dens ca atunci când a dospit la temperatura camerei.

Puteți să folosiți abur pentru prima dospire, dar cu siguranță și pentru a doua. Când pâinile sau rulourile de pâine dospesc, aburul ajută la creșterea pâinii cu mai mult aer în interior. Temperatura poate varia, dar optimă este în jur de 25-30 ° C. În general, cu cât este mai cald cu atât creșterea este mai rapidă - și nu este necesar să acoperiți aluatul în cuptor. (Încercați funcția „Dospire”).


Coacerea

A învăța cum se coace pâinea în cuptorul cu abur nu este dificil și se obțin rezultate excelente. Folosirea aburului la începutul procesului de coacere face ca pâinea să fie mai crocantă la suprafață. Acest lucru se datorează faptului că aburul (sau apa, în esență) creează o suprafață umedă pe pâine care va ajuta la o coacere mai uniformă.

Apoi, procesul de coacere se termină cu căldură uscată, care va face ca suprafața umedă să fie si mai crocantă decât dacă ați fi folosit căldura uscată chiar de la început. Aburul va ajuta obținerea unei pâini pufoase, nu uscate sau prea dense. (Dacă utilizați unul dintre cuptoarele cu abur, încercați funcția "Coacere pâine".)


Coaceți acasă pâine artizanală

Coaceți o pâine excelentă prin simpla atingere a unui buton. Cuptoarele cu tehnologie SteamBake folosesc aburul pentru dospirea aluatului, pentru o creștere rapidă și pentru a obtine o pâine aerată. Pentru un rezultat perfect, se introduce la final căldură uscată pentru a face crusta crocantă, maro aurie.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBake


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.