Coaceți mai bine pâinea folosind abur

Ultima actualizare 07.05.2021 15:19

Descoperiți cum aburul îți ridică coacerea. Cuptorul cu aburi permite un mediu perfect pentru dovedirea aluatului și va oferi pâinii dvs. o crustă crocantă și o firimitură pufoasă.Luați-vă coacerea mai departe

Un cuptor cu aburi deschide o lume cu totul nouă, cu pâine aromată, aromată, cu crustă crocantă, aurie. Începe deja când se dovedește că aburul creează o temperatură uniformă, perfectă pentru ca aluatul dvs. să crească. Când coaceți, aburul creează o crustă crocantă, deoarece creează o suprafață umedă pe pâine și va păstra interiorul umed.


Dovedind

Folosirea aburului pentru dovedirea aluatului este fantastică, deoarece ai o temperatură perfectă și uniformă pentru ca aluatul să crească. Asta înseamnă că aluatul va crește mai repede și mai uniform. Acest lucru este excelent pentru toate aluaturile, dar mai ales pentru aluatul acru, deoarece veți obține un aluat mai mare și nu la fel de dens ca atunci când s-a dovedit la temperatura camerei.

Este posibil să folosiți abur pentru primul, dar cu siguranță pentru al doilea, în creștere. Când pâinile sau rulourile de pâine cresc, aburul ajută la creșterea pâinii cu mai mult aer în interior. Temperatura depinde, dar în jur de 25-30 ° C este bună, în general cu cât este mai caldă cu atât creșterea mai rapidă - și nu este necesar să acoperiți aluatul când crești în cuptorul cu aburi. (Încercați funcția noastră „Dough Proving” data viitoare când vă coaceți).


coacere

Învățarea cum se pune la cuptor la abur în cuptor și coacerea pâinii în cuptorul cu aburi nu este dificilă și dă un rezultat excelent. Folosirea aburului la începutul procesului de coacere face ca pâinea să fie mai crocantă la suprafață. Acest lucru se datorează faptului că aburul (sau apa, în esență) creează o suprafață umedă care îl va ajuta să se coace mai uniform.

Apoi, când terminați cu căldură uscată, aceasta va face suprafața umedă și mai crocantă decât dacă ați folosit căldura uscată doar de la început. Aburul va ajuta și la reținerea umezită în pâine - nu mai este o pâine uscată și mai densă. (Dacă utilizați unul dintre cuptoarele cu aburi, încercați funcția "Coacerea pâinii".)


Coaceți pâine artizanală acasă

Coaceți o pâine excelentă prin simpla atingere a unui buton. Cuptoarele SteamBake folosesc aburi pentru a dovedi aluatul, crescând rapid și chiar și pentru părțile umede aerisite. Pentru a adăuga atingerea finală a perfecțiunii, se introduce căldură uscată obișnuită pentru a face crusta crocantă și maro aurie.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBake


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.