Cum să coaceți cu cuptorul cu abur Electrolux

Ultima actualizare 28.06.2023 03:09

Coacerea pâinii și a prăjiturii folosind un cuptor cu abur

Aburul este de ani de zile secretul profesioniștilor în panificație. Acum poți și tu coace acasă fără efort cu aceleași rezultate folosind funcțiile încorporate ale cuptorului tău cu abur Electrolux. Funcțiile disponibile pe cuptorul tău depind de model.

Funcții de coacere disponibile pe cuptoarele cu abur Electrolux:

 • Funcția de dospire: aburul creează un mediu ideal pentru dospirea aluaturilor în mod uniform. Acestea cresc mai repede și devin mai aerate, fără să îți mai faci griji legat de curenții reci
 • Funcția de coacere pâine: Coace pâinea perfect crescută, cu un interior moale și pufos și cu o crustă crocantă
 • Funcția Steamify®: Prăjiturile vor fi coapte uniform, cu un interior moale și pufos, cu un gust excepțional și margini perfect rumenite și crocante
 • Setări manuale: setează manual nivelul de abur dorit pentru coacerea pâinii și a prăjiturilor

Funcția de dospire

Funcția de dospire de pe cuptorul tău cu abur asigură mediul optim pentru creșterea aluaturilor.

 • Pune aluatul într-un vas pe raftul de la nivelul unu. Datorită umidității, nu este nevoie să acoperi aluatul.
 • Selectează funcția de dospire aluat și urmărește cum aluatul începe să crească.
 • Temperatura este setată automat la 35°C, care este o temperatură potrivită pentru dospirea aluaturilor cu ajutorul aburului.Funcția de coacere pâine

Utilizează funcția de coacere pâine pentru a face pâine și chifle la nivel profesionist perfect rumenite, cu cruste lucioase și crocante.

Funcția de coacere pâine:

 • Adaugă abur pentru a ajuta aluatul să crească, apoi adaugă o combinație de abur și căldură pentru a obține o crustă perfect rumenită
 • Asigură o temperatură și un mediu optim pentru amestecurile de drojdie


Temperatura inițială este de 180 °C, dar poate fi setată manual conform rețetei pentru tipul de pâine pe care îl coci
 

Funcția Steamify®

Dacă cuptorul tău este prevăzut cu funcția Steamify®, coacerea cu abur va fi mai simplă ca niciodată.

 • Selectează Steamify® și setează temperatura astfel cum este indicat în rețetă. În funcție de temperatură, cuptorul va seta automat nivelul de abur pentru tine.
 • Atunci când utilizezi funcția Steamify®, cuptorul îți va indica la ce rezultate te poți aștepta în funcție de temperatură. De exemplu,  temperatura de 155-230°C este perfectă pentru coacere, pentru a oferi pâinii sau prăjiturilor un exterior delicat crocant, menținând în același timp interiorul umed și fraged.


Dacă setezi timer-ul cu acest nivel de temperatură selectat, funcția de căldură jos se va activa în ultimele minute de coacere pentru face partea  inferioară crocantă.  Pentru mai multe îndrumări despre cum să utilizați Steamify®.Setarea manuală a nivelului de abur

Dacă cuptorul tău nu este prevăzut cu funcțiile de coacere pâine sau Steamify®, poți seta manual nivelul dorit de abur. Atunci când coci pâine sau prăjituri cu ajutorul aburului, poți alege dintre diferite niveluri de umiditate și le poți combina cu căldură uscată pentru a obține cruste crocante. În funcție de modelul de cuptor, este posibil să ai până la patru niveluri de umiditate disponibile.

Dacă ai opțiunea disponibilă, poți alege:

 • Umiditate medie – pentru coacerea pâinii și aluaturilor dulci
 • Umiditate scăzută – pentru plăcinte, brioșe și biscuiți


 Apoi setezi temperatura dorită și coacerea începe. Pentru cruste mai crocantă, finalizează procesul de coacere cu căldură uscată.Sfaturi și sugestii

 • Încearcă să reîmprospătați pâinea veche de o zi, încălzind-o cu puțin abur timp de câteva minute. Funcția de reîmprospătare cu ajutorul aburului disponibilă pe anumite modele este optimă pentru acest lucru.
 • Atunci când coci chifle sau pâini mici din aluaturi cu drojdie, asigură-te că hârtia de copt nu depășește tava de copt. Prea multă hârtie de copt nu permite circularea corectă a aerului cald și perturbă distribuția căldurii.
 • Utilizează tava de patiserie cu găuri perforate care ajută la o mai bună circulație a căldurii. Astfel vei obține cruste perfect rumenite. Pentru mai multe informații despre tava de patiserie și alte accesorii, vizitează magazinul nostru web.
   

Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.
 
Dacă dorești afli mai multe despre cum să utilizezi funcțiile de coacere cu abur ale cuptorului tău, apasă aici.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.