Cum se utilizează funcția Steamify® a cuptorului tău abur Electrolux

Ultima actualizare 07.05.2024 15:18

Alimente gătite la abur în cuptorul cu abur

Ești curios în legătură cu gătitul la abur, dar nu știi de unde să începi? Lasă funcția Steamify® să te ghideze. Cu Steamify® gătitul acasă de preparate sănătoase și delicioase la abur este mai simplu ca niciodată. Această funcție este disponibilă numai pentru anumite modele de cuptoare Electrolux.

Ce este Steamify® și de ce ar trebui să o folosești?

Majoritatea oamenilor nu cunosc multiplele beneficii pe care le oferă gătitul la abur. Preparatele gătite la abur își păstrează substanțele nutritive, vitaminele, culorile și aromele. Mesele tale vor conține mai puține grăsimi deoarece vei folosi mai puțin ulei, iar preparatele vor rămâne fragede și suculente. Atunci când gătești la abur vei avea parte de mese mai sănătoase și mai apetisante.
 
Steamify® este o funcție care face gătitul la abur mult mai ușor decât îți poți imagina. Cu Steamify®, nu mai este nevoie să schimbi modul de gătire dacă ești obișnuit să gătești cu aer fierbinte sau căldură sus-jos. Nu este nevoie nici să stai să ghicești cum și când trebuie adăugat abur, cuptorul tău va adăuga cantitatea potrivită de abur la momentul potrivit. Steamify® poate înlocui aproape toate obiceiurile obișnuite de gătit și îți poate oferi mese mai gustoase cu efort minim.

Cum se utilizează funcția Steamify®

Pur și simplu selectează funcția Steamify® și setează temperatura cu glisorul de pe afișaj. Aceasta ar trebui să fie temperatura pe care o utilizezi în mod normal atunci când gătești cu aer fierbinte sau cea indicată în rețetă. În funcție de temperatură, cuptorul va seta automat nivelul de abur pentru tine.

1. Apasă pictograma Steamify® de pe afișaj  

2. Setează temperatura făcând clic pe temperatura de pe afișaj. Glisează până când ajungi la temperatura potrivită.
3. Apasă START pentru a începe procesul de gătire.
4. Urmează instrucțiunile de pe afișaj pentru a umple rezervorul de apă dacă este necesar.
5. Apasă OK.

Steamify® va recomanda temperatura potrivită în funcție de rezultatele pe care dorești să le obții. Pe măsură ce deplasezi cursorul de temperatură, cuptorul va indica rezultatele așteptate pentru diferite temperaturi:

  • 50-100°C – Abur pentru gătire la abur
  • 105-130°C – Abur pentru fiert
  • 135-150°C – Abur pentru rumenire delicată
  • 155-230°C – Abur pentru coacere și prăjirePersoană care modifică setările cuptorului cu abur

Sfaturi și sugestii

  • Atunci când gătești preparate care necesită o temperatură de 135°C sau mai mare, setează timpul de gătire dorit, astfel încât să poți utiliza pe deplin procesul în mai multe etape al funcției Steamify®.
  • Atunci când folosești abur pentru rumenirea delicată și setezi timerul, funcția de grătar va fi declanșată automat în ultimele minute pentru a crea o crustă ușor crocantă.
  • Atunci când folosești abur pentru coacere și prăjire și setezi timerul, căldura de jos va fi declanșată în ultimele minute pentru un exterior crocant.
Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.

Acum că ai aflat despre funcția Steamify®, află mai multe despre gătitul cu abur.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.

Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.