Cum se utilizează senzorul pentru alimente al cuptorului tău Electrolux

Ultima actualizare 28.06.2023 02:58

Utilizarea senzorului de alimente la pui

Senzorul pentru alimente este un termometru de gătit convenabil, integrat, care monitorizează continuu progresul procesului de gătire. Este ușor de utilizat și te asigură că mâncarea este întotdeauna gătită corect. Această caracteristică este disponibilă numai pentru anumite modele de cuptoare Electrolux.
 

Ce este senzorul pentru alimente și de ce ar trebui să-l folosești?

Senzorul pentru alimente, denumit uneori sondă pentru alimente sau sondă pentru carne, este un termometru pentru gătit integrat care măsoară temperatura de bază a alimentelor. Este potrivit pentru a găti o varietate de preparate și este un asistent ideal atunci când gătești alimente precum carne, pește sau carne de pasăre.
 
Cu acest senzor, vei fi sigur că alimentele tale vor atinge temperatura internă potrivită – preparatele nu vor fi niciodată gătite prea puțin sau prea mult. Nu trebuie să îți faceți griji cu privire la durata de gătire, deoarece temperatura internă măsurată va seta durata necesară pentru preparatul tău.


Cum se utilizează senzorul pentru alimente

Când gătiți cu senzorul de alimente, trebuie setate două temperaturi: temperatura cuptorului și temperatura țintă a mâncării.

1. Introdu senzorul pentru alimente în preparat.

2. Conectează senzorul la cuptor. Ai grijă să introduci complet cablul în mufă. Mufa se află în colțul din dreapta sus al cadrului frontal al cuptorului (valabil pentru majoritatea modelelor noastre). Mufa poate fi accesată atunci când ușa cuptorului este deschisă.

Persoană care conectează senzorul pentru alimente


3. Setează o funcție de încălzire și temperatura cuptorului

4. Apasă  și setează temperatura de bază țintă pentru preparatul tău.

5. Apasă START.

6. Temperatura interioară setată este acum monitorizată, iar atunci când va fi atinsă, se va declanșa o alarmă.
 

Sfaturi și sugestii

Senzorul pentru alimente poate fi folosit și atunci când folosești gătirea asistată – poți alege să îl utilizezi atunci când ți se sugerează în meniul AssistedCooking de pe afișajul cuptorului sau în aplicație, dacă această funcție este disponibilă pentru cuptorul tău. O funcționalitate suplimentară în astfel de cazuri este setarea modului de gătire a cărnurilor – de la în sânge, mediu sau bine făcut, în funcție de preferințele tale. Apasă aici pentru a afla mai multe despre gătirea asistată.
 
Pentru rezultate optime, introdu vârful senzorului pentru alimente în centrul sau în partea cea mai groasă a preparatului. Asigură-te că cel puțin ¾ din senzor se află în interiorul preparatului.
 
În mod optim, alimentele pe care le pregătești trebuie să atingă temperatura camerei înainte de a începe să le gătești. Senzorul pentru alimente nu va funcționa dacă alimentele sunt prea reci sau nu s-au dezghețat complet.

Avertismente

  • Utilizează numai senzorul pentru alimente furnizat sau piese de schimb originale
  • Asigură-te că păstrezi un spațiu de câțiva centimetri între elementele grătarului și cablul senzorului de alimente pentru a preveni deteriorarea acestuia de la căldură excesivă
  • Ai grijă să nu te arzi când introduci senzorul pentru alimente în cuptorul preîncălzit
  • Scoate întotdeauna senzorul pentru alimente din cavitatea cuptorului după utilizare. Ai grijă să nu te arzi, deoarece atât senzorul, cât și cuptorul vor fi fierbinți
  • Nu utiliza senzorul pentru lichide

Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.