Înainte de prima utilizare a cuptorului tău Electrolux

Ultima actualizare 26.06.2023 04:01

Cuptor in bucatarie moderna de la Electrolux
Felicitări pentru noul tău cuptor Electrolux. Suntem siguri că te va ajuta să gătești preparate excelente pentru mulți ani de acum încolo. Înainte de a începe călătoria ta culinară, te rugăm să citești recomandările noastre de mai jos.

Curățare înainte de prima utilizare

1. Scoate accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi.

2. Mai întâi trebuie îndepărtată pelicula fină de ulei folosită pentru a proteja elementele cuptorului la transport. Pentru acest lucru cuptorul trebuie preîncălzit. Pornește cuptorul la temperatura maximă și lăsă-l să funcționeze timp de o oră. Acest lucru va arde pelicula respectivă. Pe parcursul acestui proces, cuptorul poate degaja puțin fum și miros, ceea ce este normal, așa că asigură-te că bucătăria este bine ventilată.
 
3. Curăță accesoriile şi interiorul cuptorului cu o lavetă moale, apă caldă şi soluție de curățare delicată. Nu curățaț accesoriile cuptorului în mașina de spălat vase.
 
4. Curăţă partea din faţă a cuptorului cu o lavetă moale, apă caldă şi soluție de curățare delicată.
 
 5. După ce cuptorul s-a răcit, pune la loc accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi în locațiile lor inițiale.
 

Setări inițiale

Atunci când pornești cuptorul pentru prima dată, este posibil să ți se ceară să setezi limba, luminozitatea afișajului, volumul și ora.   Notă: Dacă cuptorul tău este prevăzut cu butoane tactile, acesta nu va funcționa fără setarea orei și a datei. Dacă ai un cuptor cu abur, ți se va cere în plus să specifici duritatea apei (a se vedea mai jos secțiunea dedicată cuptoarelor cu abur).


Etape suplimentare pentru cuptoarele cu abur

Setarea durității apei

Efectuează un test de duritate a apei și setează nivelul corespunzător pe cuptorul cu abur. Manualul de utilizare al cuptorului este livrat împreună cu o bandă de testare, dar dacă nu ai manualul la îndemână, consultă site-ul furnizorului tău local de apă. Mulți furnizori oferă indicații despre duritatea apei locale pe site-ul lor. Urmează pașii de mai jos și utilizează tabelul pentru a calcula rezultatele.

1. Introdu banda de testare în apă timp de o secundă.

2. Scoate-o și scutură excesul de apă.

3. Așteaptă un minut înainte de a compara banda cu scala tipărită pe ambalajul benzii de testare. Nu aștepta mai mult de un minut după scufundarea benzii pentru a verifica duritatea apei, deoarece culorile de pe banda de testare vor continua să se schimbe.

Duritatea apeiNiveldHBandă de testareDepuneri de calciu (mmol/l)
Depuneri de calciu (mg/l)Clasificarea apei
10-70 - 1,30 - 50moale
28-141,4 - 2,551 - 100moderat dură
315-212,6 - 3,8101 - 150dură
4≧ 22≧ 3,9≧ 151foarte dură

Atunci când nivelul de duritate al apei de la robinet este de 4, umple rezervorul cuptorului pentru apă cu apă plată îmbuteliată.

Umplerea rezervorului pentru apă

Umple rezervorul cuptorului cu apă înainte de a găti preparate la abur. La majoritatea cuptoarelor, rezervorul pentru apă este situat în colțul din dreapta sus. La modelele SteamBake, acesta se află în cavitatea de pe fundul cuptorului.

Pas suplimentar pentru cuptoarele conectate

Dacă ai un cuptor conectat, îți recomandăm să îți conectezi cuptorul la aplicație.
 
 
Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.
 
După ce ai finalizat pașii de mai sus,
 îți recomandăm să te familiarizezi cu funcțiile și simbolurile cuptorului tău.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.