Instrucțiuni de utilizare pentru cuptoare cu abur

Ultima actualizare 27.10.2022 03:05

Produs

Cuptoare cu abur - descriere beneficii

SoluţiePentru zile mai gustoase cu preparate la abur! Îți vom prezenta aici câteva sfaturi și trucuri despre cum îți poți folosi cuptorul tău cu abur pentru a avea întotdeauna preparate incredibil de gustoare.


Bine ai venit!

Felicitări pentru cuptorul tău cu abur! Indiferent dacă este vorba de o nouă achiziție sau dacă ai deja cuptorul cu abur de ceva vreme, gătitul la aburul este o metodă grozavă de a avea preparate delicioase și sănătoase. După ce vei începe să utilizezi aburul pentru pregătirea meselor, vei descoperi singur avantajele - dar aici îți vom arăta și de ce aburul este excelent pentru a găti orice, de la mesele de zi cu zi până la gustări, brunch-uri sau cine pentru ocazii speciale. 

Bun venit în lumea aburului!


Rezervor de apă 

Să luăm așadar lucrurile pe rând. Ce diferențiază un cuptor cu abur de altele, este că poți găti preparatele cu ajutorul aburului. Pentru acest lucru, are nevoie de un recipient cu apa, care trebuie umplut pentru o funcționare corectă a cuptorului. Căldura cuptorului transformă apa din recipient în abur. 

La cuptoarele cu abur Electrolux, recipientul cu apă este plasat în colțul din dreapta sus al cuptorului. Excepția o fac însă cuptoarele SteamBake, unde recipientul este plasat în cavitatea de la baza cuptorului. Oricum, asigură-te că recipientul este plin înainte de a începe să gătești.


Nivelurile de abur

Un alt lucru de remarcat sunt diferitele niveluri de abur pe care le poți folosi atunci când gătești. La cuptoarele cu abur Electrolux acestea sunt Full Steam (Abur 100%), Humidity High (Nivel umiditate ridicat), Humidity Medium (Nivel umiditate mediu) și Humidity Low (Nivel umiditate scăzut). Ca îndrumare generală, nivelurile de abur pot fi folosite pentru:

- Full Steam folosește abur continuu pentru gătirea de preparate sănătoase și aromate. Ideal pentru a găti ușor alimente precum legume, orez, cușcuș și fructe de mare (pește, midii și creveți).

- Humidity High combină aerul cald cu aburul pentru o gătire delicată. Ideal pentru preparate mai sofisticate precum creme, flanuri, terine și pește.

- Humidity Medium combină aerul fierbinte cu aburul pentru o fierbere înăbușită. Ideal pentru carnea înăbușită sau peștele prăjit, precum și pentru coacerea pâinii și aluaturilor dulci.

- Humidity Low combină aerul cald cu aburul pentru ca tu să obții preparate suculente, dar cu cruste crocante. Ideal pentru carne, carne de pasăre, pește, preparate gratinate, caserole, legume la cuptor, precum și pentru a coace plăcinte, brioșe și biscuiți.
 Aburul face mâncarea și mai bună

Mâncarea ta preferată va fi mai delicioasă fără efort suplimentar. Folosește aburul atunci când gătești legume, pește, carne, pâine și chiar deserturi pentru a obține cruste crocante, dar preparate suculente, umede la interior și foarte aromate. 

 

Aburul face mâncarea și mai bună

Mâncarea ta preferată va fi mai delicioasă fără efort suplimentar. Folosește aburul atunci când gătești legume, pește, carne, pâine și chiar deserturi pentru a obține cruste crocante, dar preparate suculente, umede la interior și foarte aromate.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBoostLasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.