Transformă-ți preferatele fika cu ajutorul aburului

Ultima actualizare 20.10.2022 03:51Tradiția scandinavă a preparatelor fika este foarte populară. Transformă-ți și îmbunătățește-ți preparatele coapte preferate cu ajutorul cuptorului tău cu abur 

 

 

Preparate fika populare 

Aburul este excelent pentru a coace cozonaci și aluaturi dulci, cum ar fi brioșe sau pandișpane. Aburul ajută la creșterea pâinii și îi oferă aerul de care are nevoie. Astfel vei obține cruste crocante la exterior și un interior moale și pufos.Rețetă: Brioșe englezești cu afine


Ingrediente pentru aluat (A)
 350gr făină universală, 115gr zahăr brun, 20gr praf de copt (pentru aluaturi dulci)

Ingrediente pentru aluat (B)
 2 oua întregi, 200gr afine, 370gr lapte integral, 90gr unt topit.

Preparare: 15 min 

Accesorii: Forme de brioșe din aluminiu individuale

Cerne făina și amestec-o cu zahărul și praful de copt într-un bol. Într-un alt bol, bate ouăle cu laptele, untul topit răcorit și afinele.
 A. Toarnă amestecul lichid (B) peste amestecul de ingrediente uscate (A) și amestecă suficient pentru a omogeniza aluatul.
 B. Toarnă aluatul în formele pentru brioșe unse cu unt și coace-le în partea inferioară a cuptorului.

Coace-le la 170°C cu umiditate scăzută timp de 25-30 de minute.


Coace pâine artizanală chiar la tine acasă

Acum poți coace o pâine excelentă doar prin atingerea unui buton. Cuptoarele SteamBake folosesc abur pentru a dospi aluatul, făcându-l să crească rapid și uniform pentru ca tu să obții preparate cu un interior moale și pufos. Pentru un preparat gătit la perfecțiune, poți introduce căldură uscată obișnuită pentru a obține o crustă crocantă și rumenă.


Descoperiți cuptoarele noastre SteamBake


Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.