Utilizarea funcției de curățare cu abur a cuptorului tău cu abur Electrolux

Ultima actualizare 26.06.2023 03:49

Curățarea cu abur în acțiune în cuptor

Curățarea cuptorului nu mai este o corvoadă cu funcția de autocurățare cu abur a cuptoarelor cu abur Electrolux. Aceasta va curăță eficient cuptorul pentru tine. Păstrează cuptorul curat fără efort, rulând regulat programul de curățare cu abur.
 
Modelele noastre de cuptoare pot fi prevăzute cu diferite funcții de curățare. Consultă manualul cuptorului tău pentru a te familiariza cu funcțiile disponibile pentru curățarea cuptorului.

Ce este curățarea cu abur și de ce ar trebui să o folosești?

Curățarea cu abur este o funcție de autocurățare disponibilă pentru toate cuptoarele noastre cu abur. Aburul înmoaie grăsimea sau reziduurile, facilitând curățarea cuptorului. Există două programe diferite de curățare cu abur, în funcție de nevoile tale - curățare ușoară sau curățare mai profundă.
 
Curățarea regulată cu abur este o modalitate excelentă de a menține interiorul cuptorului în stare optimă, deoarece ajută la îndepărtarea reziduurilor alimentare de pe suprafața cuptorului. În plus, curățarea cu abur este mai ecologică, deoarece folosește mult mai puțină energie decât alte programe de curățare. Acest lucru se datorează faptului că ciclul de curățare cu abur nu trebuie să ruleze la căldură extrem de ridicată pentru perioade lungi de timp.
 
Toate cuptoarele Electrolux cu curățare cu abur au funcția de notificare încorporată pentru a te anunța când este necesară curățarea cuptorului pentru menținerea performanței optime. Notificările pot fi activate și dezactivate din meniul de setări.

Cum se utilizează funcția de curățare cu abur?

Înainte de a începe programul de curățare

1. Verifică dacă cuptorul este rece.
 
 2. Scoate toate accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi.

Pornirea programului de curățare cu abur

1. Umple rezervorul pentru apă până la nivelul maxim.
 
2. Selectează CURĂȚARE din MENIU.
 
3. Alege între CURĂȚARE CU ABUR și CURĂȚARE CU ABUR PLUS


4. Urmează instrucțiunile de pe afișaj pentru a porni programul. Dacă în timp ce programul rulează se aude o alarmă sonoră, va trebui să mai adăugi apă în rezervorul de apă.

5. La încheierea ciclului de curățare, cuptorul va emite un semnal sonor.
 

După încheierea programului de curățare cu abur

1. Oprește cuptorul.

2. După răcirea cuptorului, șterge pereții interiori cu o lavetă moale și pune la loc suporturile pentru rafturi și accesoriile.

3. Golește apa rămasă în sertarul de apă.

4. Lasă ușa cuptorului deschisă pentru ca interiorul să se usuce.

IMPORTANT

  • Lasă cuptorul să se răcească complet înainte de a porni programul. Dacă cuptorul este încă fierbinte, aburul nu va acționa la fel de repede.
  • Lampa va fi stinsă în timp ce această funcție rulează

Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici

Dacă dorești mai multe despre funcția de curățare cu abur și menținerea cuptorului curat, apasă aici pentru o prezentare generală a modului de curățare și întreținere a cuptorului tău.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.