Utilizarea funcției de reîmprospătare cu ajutorul aburului a cuptorului tău cu abur Electrolux

Ultima actualizare 28.06.2023 03:25

Mâncare în tigaie pe blat

Cu ajutorul aburului poți reîncălzi resturile de mâncare fără a le usca, iar preparatele vor avea astfel același gust ca atunci când le-ai gătit. Acum este mai ușor ca niciodată să ai un stil de viață sănătos și responsabil cu cuptoarele cu abur de la Electrolux. Nu vei mai risipi niciodată mâncarea. Cuptoarele cu abur Electrolux sunt prevăzute cu funcția de reîmprospătare cu ajutorul aburului, care este un program conceput special pentru a reduce risipa alimentară.

Ce este funcția de reîmprospătare cu ajutorul aburului și de ce ar trebui să o folosești?

Această funcție utilizează aburul în mod optim pentru reîncălzirea resturilor de mâncare. Aburul previne uscarea suprafeței preparatelor, în timp ce căldura este distribuită blând și uniform pentru ca mâncarea să arate și să aibă gustul și mirosul ca atunci când a fost proaspăt preparată.
 Funcția de reîmprospătare cu ajutorul aburului poate fi folosită pentru a reîncălzi preparatele direct pe farfurie. Poți reîncălzi mai multe farfurii în același timp, folosind diferite poziții ale rafturilor.

1. Selectează SETĂRI > SPECIALE > REÎMPROSPĂTARE CU ABUR pe panoul cuptorului tău.
2. Pune mâncarea în cuptor (recomandare: raftul 2)
3. Setează durata în funcție de preparatul reîncălzit.  Fiecare preparat are nevoie de o durată diferită de reîncălzire completă pentru a fi gata de servire. De exemplu, durata pentru carnea de pasăre și carnea roșie va fi mai mare decât cea pentru legume.

Sfaturi și sugestii

  • Folosește durata corespunzătoare de reîmprospătare în funcție de alimentele încălzite, astfel încât să te poți bucura întotdeauna de acestea în siguranță.
  • Poți reîncălzi cu ajutorul aburului preparatele pentru o masă întreagă, dar vei obține cele mai bune rezultate atunci când mâncarea este porționată în porții mai mici. De exemplu, în loc să reîncălzești un pui întreg, feliază-l și vei obține rezultate mai bune.
  • Aburul este în special recomandat pentru mâncăruri precum quiche și lasagna. Umiditatea adăugată previne uscarea acestor preparate și modificarea texturii acestora, care este de obicei rezultatul metodelor alternative de reîncălzire.


 
Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.
 
Dacă dorești să afli mai multe despre reîmprospătarea resturilor de mâncare și gătirea preparatelor cu ajutorul aburului, apasă aici.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.