Utilizarea funcției Sous Vide a cuptorului tău cu abur Electrolux

Ultima actualizare 28.06.2023 03:17

Gătirea sous vide și utilizarea funcției sous vide a cuptorului dumneavoastră

Gătirea sous vide asigură umiditatea optimă și păstrează aroma, substanțele nutritive și gustul preparatelor pentru rezultate profesionale. Deoarece alimentele se gătesc înăbușit în pungi vidate, această metodă de gătit intensifică aromele preparatelor și practic elimină riscul gătirii acestora în exces. Această funcție este disponibilă pentru anumite modele de cuptoare Electrolux SteamPro.
 
 Metoda sous vide este adesea asociată cu prepararea cărnurilor, dar o puteți folosi și pentru prepararea fructelor de mare, a cărnii de pasăre, a legumelor și cartofilor. Puteți să gătiți chiar și ouă sous vide pentru albușuri perfect fierte și gălbenușuri moi.

Elemente necesare

În afară de cuptorul tău ProSteam, vei avea nevoie de pungi sous vide și de un aparat de vidat.

Pungile sous vide

Pungile sous vide de la Electrolux sunt proiectate pentru a fi reciclate și sunt fabricate din material plastic mult mai reciclabil comparativ cu modelele anterioare*. Le poți găsi aici. De asemenea, acestea sunt produse cu până la 40% mai puține emisii de CO2 comparativ cu versiunile anterioare**. Pungile sunt compatibile cu cuptoarele sous vide, aparatele de vidat și sertarele pentru vidare.

 

Nu uita să reciclezi punga sous vide după folosire. După finalizarea gătirii, îndepărtează toate reziduurile alimentare din interiorul pungii pentru a evita orice contaminare în coșul de reciclare. După aceea, poți arunca punga la coșul pentru reciclabilele din plastic.
 

*Punga este fabricată din NEXT FLEX MP0X (Format>A4) care este reciclabil conform EN 13430 (echivalent cu DIN EN 13430)

**Conform unei evaluări a ciclului de viață (LCA) realizată de Electrolux
 

Aparatul de vidat

Pentru a sigila pungile sous vide, vei avea nevoie de un aparat de vidat. Există versiuni independente, dar și sertare de vidat încorporate. Sistemele de vidat independente  te vor ajuta să începi să experimentezi în bucătărie gătind sous vide cu un efort minim. Dispozitivele noastre de vidat sunt flexibile și ușor de utilizat. Poți găsi aici aparatele noastre de vidat independente.

Dacă dorești să-ți revoluționezi bucătăria, poți achiziționa și un sertar de vidat încorporat, pentru gătire fără efort și o senzație de lux.  Descoperă aici sertarele noastre de vidat încorporate.Cum se utilizează funcția Sous Vide?

1. Umple sertarul pentru apă până la nivelul maxim indicat și împinge-l înapoi în poziție.
2. Pune alimentele într-o pungă sous vide și videaz-o. Pune punga pe al treilea raft în cuptor.
3. Selectează funcția Sous Vide de pe panoul de comandă al cuptorului tău SteamPro®. 

4. Setează timpul de gătire.
5. Setează temperatura.
6. Apasă START.
 

Sfaturi și sugestii

  • Îți recomandăm să călești carnea roșie pentru scurt timp într-o tigaie sau pe grătar după utilizarea funcției sous vide. Acest lucru va oferi cărnii o crustă crocantă.
  • Atunci când gătești mai multe bucăți de carne de pasăre sau pește într-o singură pungă, poziționează-le una lângă alta și nu una peste alta, pentru a te asigura că sunt gătite corect.
  • Pregătește preparatele în avans și apoi congelează-le: atunci când dorești să le gătești sous vide, iei pungile de plastic direct din congelator.

Pentru mai multe informații despre modelul tău de cuptor, consultă manualul de utilizare. Poți consulta manualul de utilizare aici.

Dacă dorești să afli mai multe despre gătitul sous vide, apasă  aici pentru o prezentare a metodei de gătit la abur.

Înregistrează produsele
Înregistrează produsele

Înregistrează-ți produsele pe MyElectrolux și găsește tot ceea ce ai nevoie într-un singur loc.

Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.