Vă ajută să reduceți risipa de alimente

Ultima actualizare 13.05.2022 11:55


Știați că aruncăm 1/3 din toate produsele alimentare pe care le cumpărăm? Ce se întâmplă dacă puteți transforma deșeurile în gust?


Este evitarea deșeurilor alimentare?

Cele două cauze principale ale deșeurilor alimentare se datorează în principal pierderii de apă și produselor ofilite. Acest lucru duce la o schimbare de aspect și o schimbare a texturii în produse. Deșeurile noastre pot fi împărțite în trei categorii: evitabile, inevitabile și, eventual, evitabile.

60% din deșeuri pot fi evitate - alimente care ar fi putut fi consumate dacă ar fi fost gestionate mai bine.
19% este inevitabil - lucruri precum pungile de ceai și oasele de pui.


Rețete pentru reducerea risipei alimentare

20% este clasificat ca posibil evitat. Aceasta include mâncarea pe care o vedeți aici, piei de cartofi, tulpini de broccoli și secvențe cu frunze.

Acestea pot fi consumate și savurate, dacă sunt pregătite corespunzător. Iată cum puteți transforma aceste deșeuri în gust:

Chips de cartofi

Pesto cu frunze de sfeclă

Salată de tulpină de broccoli


Ghid practic - cele mai bune condiții pentru diferite tipuri de alimente

  • Aranjați perisabile din partea din spate a frigiderului în față, astfel încât elementele care trebuie să fie utilizate mai întâi sunt cele mai vizibile.
  • Înfășurați orice articole care au mirosuri puternice sau conținut ridicat de umiditate.
  • Depozitați fructele și legumele în sertarele crocante, unde umezeala prinsă ajută la păstrarea calității alimentelor pentru perioade mai lungi de timp. Majoritatea fructelor și legumelor trebuie păstrate la temperaturi scăzute și umiditate ridicată.
  • Înfășurați în siguranță carnea crudă și păsările de curte, astfel încât să nu se producă scurgeri și contaminări ale altor alimente sau suprafețe. Orice carne care trebuie păstrată mai mult de două zile trebuie congelată.
  • Unt și brânză: acestea trebuie plasate în recipiente speciale etanșe sau învelite în folie de aluminiu sau pungi de polietilen pentru a exclude cât mai mult aer.
Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.