Cum să vă păstrați mâncarea proaspata în frigider

Ultima actualizare 07.05.2021 16:43


Păstrarea mâncărurilor în frigider poate fi o provocare. Iată câteva recomandări despre cum să le păstrezi mai mult timp.


Cum să păstrezi sparanghelul proaspăt

Evitați să lăsați sparanghelul să se usuce. Păstrați banda de cauciuc pe buchet și tăiați aproximativ 1 inch de capete. Așezați sparanghelul în poziție verticală într-un pahar care conține un centimetru sau doi de apă și acoperiți ușor cu o pungă de plastic. Vor rămâne crocante până la 7 zile.


Cum să păstrezi cartofii proaspăt

Cartofilor le place să fie păstrat în mediu rece (10-20c) și umed. Un sfat este să vă depozitați cartofii în hârtie maro sau pungi de plastic perforate departe de lumină pentru a crea un mediu cât mai bun posibil. Nu vă depozitați cartofii lângă ceapă, deoarece gazele emană fiecare îl vor determina pe celălalt să se descompună. Urmați acești pași și vă veți menține cartofii proaspeți mai mult timp.Cum să păstrezi avocado proaspăt

Avocado - trebuie păstrat la frigider, deoarece frigul oprește procesul de maturare. Pastrati-le pe blatul de bucatarie mai intai pana cand se coaca. Acestea ar trebui să dureze 7-10 zile o dată la frigider. Sfat de vârf: dacă vă grăbiți, puneți-le într-o pungă de plastic, pe tejghea, pentru a grăbi maturarea.


Cum să vă păstrați ouăle proaspete

Pentru a menține ouăle mai proaspete mai mult timp în frigider, asigurați-vă că le păstrați în recipientul original pentru a păstra umezeala și alți contaminanți. Ouăle se păstrează cel mai bine în medii răcoroase în jur de 4-20c. Dacă urmați aceste sfaturi, ouăle dvs. vor rămâne proaspete timp de aproximativ 3-5 săptămâni la frigider.Cum să păstrezi broccoli proaspăt

Broccoli - cel mai bine păstrat la frigider în sertarul cu legume. Păstrați-l în ambalaje de plastic închise (cum ar fi punga de plastic legată) pentru a face să dureze mai mult. Păstrat corect, ar trebui să dureze 7-14 zile. Dacă doriți să înghețați broccoli proaspete, apoi lăsați-l mai întâi în flori, curățați-le în apă clocotită timp de 2-3 minute, răciți imediat în apă rece / înghețată, scurgeți și depozitați în ambalaje etanșe. Ar trebui să dureze 3-6 luni.


Cum să păstrezi salata proaspătă

Salata se păstrează cel mai bine în sertarul de legume al frigiderului, cu umiditatea reglată - acesta este cazul tuturor verzilor cu frunze. Dacă nu aveți controale de umiditate - spălați salata, înfășurați-o în prosoape de hârtie și sigilați-le într-un recipient.Eroul sertarului de legume

Sertarul sau crocanta cu legume este eroul pentru produse proaspete, legume și fructe delicioase. Crisperul are o importanță majoră în păstrarea lor bună și proaspătă, prin asigurarea unui metabolism vegetal scăzut, pierderi reduse de apă și risc scăzut de îmbolnăvire de către agenți patogeni (mucegai etc.)

  • Ce se păstrează în sertarul cu legume: salată de salată / legume, morcovi, fasole verde, broccoli, ciupercă
  • Nu depozitați în sertarul de legume (din cauza temperaturii incorecte de păstrare): ardei iute, roșii, castraveți, banane, fructe exotice (mango, ananas), pepeni, nopți, pepene verde


Umiditatea - un element cheie

Umiditatea potrivită în sertar este esențială pentru ca produsele tale proaspete să nu fie uscate. Căutați posibilitatea de a regla umiditatea din sertarul dvs. printr-un orificiu de aerisire, roată, butoane etc. Nu uitați să produceți iubiri de umiditate destul de ridicată.

Lasă o recenzie
Lasă o recenzie

Părerea ta este importantă pentru noi. Apreciem și încurajăm toate recenziile care reflectă experienţa clienţilor cu produsele Electrolux.