Cum să curățați sertarul de detergent al mașinii de spălat

Ultima actualizare 11.01.2024 15:58

Problemă

  • Cum să curățați sertarul de detergent al mașinii de spălat
  • Sertarul pentru detergent este murdar și acoperit cu solzi
  • Sertarul dozatorului de detergent este blocat

Produs

  • Mașini de spălat

Soluţie

Apa intră în mașina de spălat prin sertarul pentru detergent, aici se spală și detergentul și balsamvul din sertarul dozatorului în tamburul mașinii de spălat unde este folosit în procesul de spălare.

Uneori pot fi lăsate reziduuri, care se pot acumula în și în jurul sertarului. Acest lucru poate duce la blocaje și poate împiedica curgerea corectă a detergentului în cadă. În cazuri severe, pot apărea scurgeri și se poate forma și mucegai.

Pentru a preveni acest lucru, sertarul și interiorul și partea inferioară a carcasei dozatorului necesită curățare periodică. Pentru a face acest lucru, sertarul va trebui scos.

Pentru a împiedica eventualele depuneri de detergent uscat sau de resturi de balsam de rufe și/sau formarea de mucegai în sertarul dozatorului pentru detergent, rulați din când în când următoarea procedură de curățare:

1. Deschideți sertarul. Împingeți mânerul în jos așa cum se arată în imagine și trageți-l afară

2. Scoateți partea superioară a dozatorului de detergent pentru o curățare mai ușoară. Asigurați-vă că îndepărtați orice reziduuri de detergent din partea de sus și de jos a fantei. Utilizați o perie mică pentru a curăța fanta.

3. Clătiți sertarul pentru detergent sub jet de apă caldă pentru a îndepărta orice urmă de detergent acumulat. După curățare, puneți partea superioară la loc.

4. Îndepărtați toate reziduurile de detergent din partea de sus și de jos a locașului. Utilizați o perie mică pentru a curăța locașul

5. Introduceți sertarul pentru detergent în șinele de ghidare și închideți-l. Rulați ciclul de clătire fără haine în tambur.

Descarcă manualul
Descarcă manualul

Nu mai găsești manualul venit cu produsul tău? Descarcă versiunea digitală.