Cum sa speli masca reutilizabila la masina de spalat rufe

Ultima actualizare 12.05.2020 14:48

Problemă

  • Cum speli corect mastile de fata la masina de spalat rufe?
  • Cum speli corect mastile reutilizabile?

Produs

  • Masti reutilizabile
  • Masina de spalat rufe
  • Uscator de rufe

Soluţie

Este important sa mentionam ca ciclurile masinii de spalat nu sunt gandite pentru a raspunde cel mai bine la o astfel de dezinfectare.

Cu toate acestea, pentru cea mai bună eficienta, recomandam ciclul de bumbac de 60° (* (1) fara ciclu de bumbac ECO), impreuna cu o optiune suplimentara de tratare, daca este cazul (consulta instructiunile de utilizare a masinii tale de spalat).

 > Atentie! Inainte sa-ti dezinfectezi masca reutilizabila in masina de spalat rufe, verifica instructiunile de spalare si uscare puse la dispozitie de producatorul mastii.

 

Inainte de spalarea mastii:

Conform Asociaiei Franceze de Standardizare (AFNOR), 

« se recomanda ca inainte de spalarea mastii sa se curate masina de spalat, ruland un program de clatire la temperatura joasa cu inalbitor sau ruland in gol un program la 60° sau 95° C fara centrifugare. » *(2)

(AFNOR SPEC S76-001 "Masti de protectie. Ghid pentru cerinte minime, metode de incercare, productie si utilizare. Productie in masa si productie artizanala")

 

Cum speli masca reutilizabila:

Pune masca in cuva cu alte materiale textile (60°, de exemplu, lavete vechi sau prosoape, pentru a garanta actiunea mecanica de frecare). Trebuie sa asiguri cel putin o jumatate de incarcatura. Adauga cantitatea corespunzatoare de detergent.

Atentie! Nu este recomandata adaugarea de inalbitor si balsam.

Selecteaza programul Bumbac 60° si o optiune suplimentara (Intensiv, Anti-alergie, Hygiene Cotton, Baby Protect etc.). Consulta instructiunile de utilizare a masinii tale de spalat.

 

Cum usuci masca reutilizabila:

Transfera incarcatura din masina de spalat in uscator si ruleaza programul Bumbac - Gata de pus in dulap.

Atentie! Masca trebuie uscata maximum doua ore dupa spalare.

La sfarsit, curata cu atentie filtrele uscatorului.

Daca nu ai un uscator de rufe, usuca masca cu un uscator de par.

Atentie! Nu folosi cuptorul pe gaz/electric sau cuptorul cu microunde.

 

Cum netezesti masca reutilizabila?

Foloseste abur (conform instructiunilor producatorului de mastii).

 

Q&A :

*(1) De ce nu se foloseste programul ECO?

Acest ciclu a fost gandit pentru a asigura aceeasi performanta de spalare cu economie de resurse. Durata ciclului este mai lunga pentru a asigura curatarea eficienta, fapt ce reduce temperatura apei pentru a economisi energie. Astfel, temperatura de 60° necesara pentru dezinfectarea in siguranta nu este atinsa, iar mastile nu sunt dezinfectate in mod adecvat.

 

*(2) De ce trebuie sa speli inainte masina de spalat?

Acest pas este recomandat de AFNOR pentru a elimina alergenii prezenti in rezervor (inalbitor, balsam, alte solutii de curatare si tratare pete sau tesaturi). Curatand masina, eviti depunerea acestor alergeni pe tesatura si, ulterior, inhalarea lor in timpul folosirii mastii.