Descoperă

.

Urmează cu atenţie instrucţiunile de utilizare

Înainte de primul ciclu de spălare, asigură-te că ai citit manualul de utilizare. Modul cel mai simplu de a evita eventualele probleme de funcţionare este să respecţi recomandările din manual:

 • masina de spalat vase comfortlift incarcata
  1
  Încarcă mașina conform instrucţiunilor

  Supraîncărcarea ei rezultă în scăderea performanţei la spălare și uzura pieselor. În plus, este nevoie ca apa și detergentul să poată circula cu ușurinţă în timpul ciclului de spălare.

 • vesela spalata
  2
  Elimină resturile de mâncare

  Astfel, vei evita înfundarea filtrelor mașinii. Acest lucru se aplică în special cratiţelor cu resturi de grăsime.

 • detergent capsula pentru masina de spalat vase
  3
  Folosește soluţii special concepute pentru mașina de spălat vase

  De asemenea, citește cu atenţie eticheta produselor pentru a fi sigur(ă) că folosești doza potrivită pentru nivelul de murdărie și volumul încărcăturii tale.

Curăţare zilnică

După fiecare ciclu de spălare, lasă ușa întredeschisă. Astfel, umiditatea din interior va fi eliminată, împiedicând apariţia mucegaiului.


Mașinile de spălat vase Electrolux sunt prevăzute cu tehnologie AirDry, care deschide automat ușa cu 10 cm la finalul ciclului de spălare. Aerul usucă uniform vasele și tacâmurile, prevenind formarea petelor de apă pe suprafaţa lor și apariţia bacteriilor în cuva mașinii.

În plus, poţi urma pașii de mai jos pentru o îngrijire completă:
1. Șterge garnitura din cauciuc a ușii cu o lavetă curată
2. Șterge exteriorul mașinii cu o lavetă umedă, insistând asupra ușii. Folosește un detergent delicat și asigură-te că panoul de control nu intră în contact cu apa.
3. La final, șterge mașina cu o lavetă curată și uscată.

Curăţare săptămânală

1. Curăţă filtrul

Clătește filtrul săptămânal: îndepărtează coșul inferior și scoate filtrul conform instrucţiunilor din manualul de utilizare. Curăţă și clătește filtrul sub jet de apă. Montează-l cu atenţie la loc.
Acest tratament este indicat și braţelor stropitoare - acestea trebuie curăţate periodic pentru a evita formarea bacteriilor.

2. Curăţă interiorul mașinii cel puţin o dată pe lună

Pentru a menţine performanţa mașinii tale de spălat, folosește o soluţie specială pentru a curăţa cuva mașinii. Urmărește cu atenţie instrucţiunile de pe eticheta produsului.

3. Curăţă braţul stropitor inferior

Datorită amplasamentului acestuia, orificiile braţului stropitor inferior se pot înfunda. Este important să le cureţi regulat, pentru a menţine performanţa de spălare a mașinii tale.
Urmărește instrucţiunile de îndepărtare a braţului din manualul de utilizare. Clătește-l sub jet de apă și folosește un obiect ascuţit și îngust (cum ar fi o scobitoare) să îndepărtezi acumulările de mâncare și murdărie din orificii. La final, montează-l la loc.

Curăţare lunară

O dată pe lună rulează în gol cel mai lung program de spălare disponibil. Astfel, interiorul și părţile mobile vor fi curăţate și igienizate.

Poţi folosi soluţia Clean and Care 3 în 1 de la Electrolux pentru spălarea și igienizarea mașinilor de spălat vase/rufe. Această soluţie elimină calcarul, grăsimile și curăţă eficient interiorul maşinii. Pentru performanţă ridicată, folosește soluţia o dată pe lună sau după fiecare 30 de cicluri de spălare.