Noua etichetă energetică

Noua etichetă energetică

Fă cunoștinţă cu noua etichetă energetică

Noile norme UE privind etichetele energetice sunt menite să încurajeze proiectarea mai eficientă și mai sustenabilă a aparatelor electrocasnice. Electrolux se angajează să implementeze noile reguli ale Comisiei Europene privind definirea și afișarea etichetelor energetice. Categoriile de produse afectate de această schimbare sunt mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat cu uscător, mașinile de spălat vase și aparatele frigorifice, inclusiv răcitoarele de vinuri.  

Noile etichete vor fi vizibile pentru consumatorii din Uniunea Europeană online și în magazine începând cu 1 martie 2021. 

Tranziţia de la eticheta veche la cea nouă

Începând cu noiembrie 2020, toate produsele noi Electrolux vor fi însoţite de două etichete energetice: o etichetă cu actuala clasificare energetică și una cu noua clasificare de la A la G, care va intra în vigoare în martie 2021. Astfel, este posibil să primești acasă un produs care le conţine pe amândouă. Noua etichetă energetică cu cod QR va deveni aplicabilă începând cu 1 martie 2021 și poate fi ignorată până la acea dată. 

Eficienţa energetică a produsului achiziţionat nu se schimbă. Ceea ce se modifică este clasificarea, adică litera de pe etichetă, nu eficienţa energetică.

Eticheta veche vs. eticheta nouă

Noua etichetă este mai complexă, cu noi parametri de performanţă, cerinţe mai stricte de proiectare ecologică și metode noi de testare. 

 • eticheta energetica veche
  Scara etichetei actuale de la A+++ la D

  Actuala etichetă energetică cuprinde 4 clase A: de la A la A+++. Aici se situează majoritatea produselor comercializate acum, creând confuzie în rândul consumatorilor, deoarece nu există o delimitare clară între produse cu eficienţă ridicată, medie sau scăzută.

 • eticheta energetica noua
  Noua scară de la A la G

  Imaginea de mai sus este un exemplu de o posibilă reclasificare a unui produs de la A+++ la B. Eficienţa energetică a produsului nu se schimbă - doar litera clasei de eficienţă energetică de pe etichetă se modifică. Deși noile clasificări par să indice o eficienţă mai scăzută, conform standardelor actuale acestea sunt la fel de eficiente energetic ca și înainte. În acest mod, clasele energetice din topul clasificării sunt rezervate viitoarelor produse prevăzute cu tehnologii din ce în ce mai eficiente și mai sustenabile. 

Experienţe sustenabile pe lângă eficienţă energetică

Eforturile susţinute de a reduce consumul de energie al produselor electrocasnice reprezintă angajamentul Electrolux pentru sustenabilitate. Însă, experienţa oferită nu se rezumă doar la eficienţa energetică.

Aparatele frigorifice menţin mai mult timp prospeţimea și substanţele nutritive ale alimentelor, asigurând mai puţină risipă de alimente.

Gama de mașini de spălat vase QuickSelect ghidează utilizatorul în selectarea programelor optime de spălat pentru un consum mai scăzut de apă. 

Mașinile de spălat rufe și uscătoarele PerfectCare spală și usucă hainele cu programe special concepute pentru a le menţine mai mult timp forma, textura și senzaţia plăcută la atingere, contribuind la reducerea deșeurilor de haine.  

Angajamentul Electrolux pentru o alimentaţie sustenabilă

Scopul Electrolux este de a face alimentaţia sustenabilă opţiunea numărul unu pentru toată lumea. Prevăzute cu tehnologii inovatoare pentru menţinerea calităţii alimentelor, produsele frigorifice Electrolux asigură o dietă mai sănătoasă și un stil de viaţă mai sustenabil.

Angajamentul Electrolux pentru reducerea deșeurilor de haine

Eforturile susţinute de a reduce consumul de energie reprezintă un mod de a reduce emisiile de carbon. Dar sustenabilitate înseamnă mai mult decât eficienţă energetică. De-a lungul anilor, Electrolux a îmbunătăţit calitatea vieţii, cu angajamentul de a reduce complet emisiile de carbon proprii până în anul 2030. Misiunea Electrolux este de a dezvolta tehnologiile necesare care să asigure un consum redus de apă, un impact înjumătăţit asupra mediului și haine care pot fi purtate de două ori mai mult timp.

Descoperă electrocasnicele de bucătărie intuitive

Aparate frigorifice

Gama Electrolux de aparate frigorifice menţine prospeţimea și substanţele nutritive ale alimentelor, reducând risipa de alimente.

Temperatura stabilă, nivelul adecvat de umiditate și compartimentele speciale cu închidere etanșă asigură o alimentaţie sustenabilă.

 • Kiwi si grepfrut
  Seria 300 - ColdSense

  Prospeţimea alimentelor este prelungită, iar gustul este menţinut mai mult timp cu ajutorul temperaturii stabile și a răcirii mai rapide cu 40% faţă de controlul standard mecanic.

 • doua mere
  Seria 600 - TwinTech® No frost

  Sistemul de răcire dual TwinTech® No frost reduce cu până la 60% risipa de alimente prin menţinerea unui nivel optim de umiditate în frigider. Astfel, ingredientele proaspete sunt protejate de aerul uscat din congelator. 

 • Fructe si legume in frigider
  Seria 700 - Cooling 360°

  Distribuţia uniformă Cooling 360° a aerului rece și panoul posterior din oţel inoxidabil menţin prospeţimea alimentelor oriunde în interiorul frigiderului, pentru mai puţină risipă.

 • salata
  Seria 800 - UltraFresh+

  Legumele își menţin culorile bogate cu până la 40% mai mult. Sertarul UltraFresh+ cu închidere etanșă și ajustare automată a nivelului de umiditate conservă substanţele nutritive pentru alimente proaspete mai mult timp.

 • somon, brocoli si creveti
  Seria 900 - NaturaFresh

  Compartimentele etanșate creează zone cu temperatură și nivel de umiditate optime pentru menţinerea prospeţimii alimentelor perisabile.

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul anual de energie, în kilowaţi-oră.
D. Capacitatea compartimentului/compartimentelor pentru congelare, în litri.
E. Capacitatea compartimentului/compartimentelor pentru răcire, în litri.
F. Nivelul de zgomot, în decibeli.

Mașini de spălat vase

Gama Electrolux de mașini de spălat vase ajută utilizatorul să opteze pentru programe de spălare adecvate și eficiente energetic.

Cu ajutorul QuickSelect, vasele sunt spălate și uscate cu cele mai mici consumuri de apă și energie. 

 • masina de spalat vase cu AirDry
  Seria 300 - AirDry

  Economisește energie folosind fluxul natural de aer - usucă impecabil vasele fără ventilator cu rezultate de până la de 3x mai bune comparativ cu sistemele de uscare cu ușă închisă. 

 • masina de spalat vase cu SatelliteClean
  Seria 600 - SatelliteClean®

  Acoperire cu apă de până la de 3x mai bună comparativ cu sistemele standard, pentru vase strălucitor de curate, fără risipă de apă.

 • masina de spalat vase cu QuickSelect
  Seria 600 - QuickSelect

  Primește feedback important referitor la programul selectat pentru a face alegeri mai sustenabile. 

 • masina de spalat vase cu MaxiFlex
  Seria 700 - MaxiFlex

  Sistemul ingenios de separatoare ale acestui sertar personalizabil maximizează capacitatea mașinii de spălat vase, reducând consumurile de apă și energie în același timp.

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul de energie pentru 100 de cicluri Eco, în kilowaţi-oră.
D. Capacitate seturi vase.
E. Durata programului Eco.
F. Consumul de apă per ciclu, în litri.
G. Nivelul de zgomot, în dB.

Descoperă cum poţi spăla și usca hainele mai sustenabil

Obiectivul 2030 - haine care ţin de două ori mai mult timp, cu impact înjumătăţit asupra mediului

Modernizând tehnologia de îngrijire a ţesăturilor și dezvoltând practici mai sustenabile, impactul asupra mediului cauzat de tratamentele suplimentare poate fi redus considerabil, iar hainele preferate pot ţine mai mult timp.

Mașini de spălat rufe

Mașinile de spălat rufe PerfectCare sunt prevăzute cu programe care nu doar curăţă, dar și menţin mai mult timp forma și senzaţia plăcută la atingere a hainelor preferate.

 • Tata si copil
  Seriile 600/700/800 - AutoDose

  Dozarea precisă a detergentului ajută la menţinerea culorilor vii și a albului strălucitor. În plus, cu AutoDose reduci risipa de detergent, pentru un viitor mai sustenabil. Află mai mult

 • barbat in camasa verde
  Seria 700 - Sistem SteamCare

  Adaugă abur la sfârșitul ciclului de spălare pentru a reduce cutele. Sau folosește programul FreshScent pentru a reîmprospăta hainele și a economisi până la 40 de litri/ciclu*

  *pentru 1 kg de haine delicate, programul FreshScent vs. programul Delicate. 

 • Mama si fiica la picnic
  Seria 800 - Sistemul UltraCare

  Programul Ultrawash de 59 de minute dizolvă detergentul pentru o spălare mai rapidă și mai eficientă la temperaturi scăzute. Programul UltraWash curăţă hainele în profunzime la 30ºC, economisind peste 30% energie comparativ cu programul Bumbac 40ºC. 

 • Femeie in florarie
  Seria 900 - Sistemul ColourCare

  Culorile nu se estompează, datorită apei purificate și temperaturilor scăzute. Prelungind durata de purtare a hainelor cu nouă luni, ajută la reducerea amprentelor de carbon și apă cu aproximativ 20-30% fiecare*.

  *Sursă: www.wrap.org.uk 

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul ponderat de energie la 100 de cicluri, în kilowaţi-oră.
D. Capacitatea nominală a programului Eco, în kilograme.
E. Clasa de eficienţă a uscării prin centrifugare.
F. Durata programului Eco.
G. Consumul ponderat de apă per ciclu, în litri.
H. Nivelul de zgomot la centrifugare, în decibeli.

Mașini de spălat cu uscător

Gama PerfectCare de mașini de spălat cu uscător a fost optimizată pentru a oferi rezultate la spălare și uscare comparative cu cele ale aparatelor individuale. 

 • doi oameni plimbandu-se prin padure
  Seria 700 - Sistem SteamCare

  Folosește aburul pentru a netezi și reîmprospăta chiar și cele mai delicate ţesături, cum ar fi cașmirul. Aburul este generat direct în tambur, iar temperatura maximă de pe suprafaţa hainelor nu depășește niciodată 40°C. 

 • Tata si fiu la micul dejun
  Seria 800 - Sistem UltraCare

  Sistemul UltraCare dizolvă detergentul înainte ca acesta să ajungă în tambur, pentru o spălare mai rapidă și mai eficientă, la temperatură scăzută. Spălând la 30°C, în loc de 40°C, te poate ajuta să economisești până la 35% energie. 

 • Femeie la cumparaturi
  Seria 900 - Sistem DelicateCare

  Hainele ţin mai mult timp, deoarece nu sunt niciodată expuse căldurii excesive în timpul uscării. Poţi economisi până la 45%* energie cu o mașină de spălat cu uscător cu pompă de căldură, comparativ cu una cu uscător cu condensare.

  *folosind un ciclu de spălare-uscare

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul ponderat de energie la 100 de cicluri, în kilowaţi-oră.
D. Consumul ponderat de apă per ciclu, în litri.
E. Clasa de eficienţă a uscării prin centrifugare.
F. Capacitate nominală a programului Eco, în kilograme.
G. Durata programului Eco.
H. Nivelul de zgomot la centrifugare, în decibeli.