100 de ani de inovatii pentru o viata mai buna

100 de ani de inovatii pentru o viata mai buna

Trecutul, prezentul si viitorul definite de inovatiile Electrolux 

Fondata in 1919, in Suedia, de catre antreprenorul Axel Wenner-Gren, Electrolux a imbunatatit calitatea vietii de-a lungul celor 100 de ani de activitate, reinventand ceea ce inseamna gustul exceptional, grija pentru haine si confortul pentru consumatori. Aceasta este povestea Electrolux.

Un secol de inovatii pentru confortul casei

Electrolux a fost fondata din dorinta de a transforma aspiratoarele vechi in aparate practice si usor de folosit, care imbunatatesc sanatatea si confortul. De la ideea fondatorului Axel Wenner-Gren de a adauga talpi de sanie aspiratorului Model V, la lansarea primului aspirator robot din lume, misiunea Electrolux continua.

Un secol de inovatii pentru ingrijirea hainelor

Masina de spalat rufe a fost supranumita cea mai mare inventie a revolutiei industriale, datorita impactului pe care l-a avut asupra rolului femeilor in societate. Contributiile Electrolux la dezvoltarea tehnologiei acestui aparat electrocasnic, printre care si masina de spalat rufe revolutionara "floating wing" din 1940, au permis consumatorilor sa se concentreze pe acele lucruri si activitati cu adevarat importante in viata lor, cum ar fi continuarea studiilor sau petrecerea timpului cu familia.  

Un secol de inovatii pentru experiente culinare exceptionale

Electrolux a fost condusa dintotdeauna de ambitia de a crea experiente mai bune pentru consumatori. De-a lungul anilor, expertiza si know-how-ul dobandit pe gama de echipamente profesionale au stat la baza inovatiilor din bucatarie: revolutionarul robot de bucatarie Kitchen Assistent si cuptorul CombiSteam sunt doar cateva exemple.

product exhibition

Electrolux Assistent: un ajutor de incredere, in stil nordic

In 1939, designerul si inginerul suedez, Alvar Lenning, a primit de la Electrolux misiunea de a transforma un aparat specializat pentru bucatariile din restaurante, intr-un produs compact pentru utilizare casnica. Robotul de bucatarie Electrolux Assistent a devenit unul dintre cele mai longevive produse ale companiei, apreciat atat pentru designul rezistent, cat si pentru stilul elegant.

Model V - aspiratorul revolutionar

Aspiratorul Model V avea talpi de sanie, cu ajutorul carora putea sa alunece pe podeaua din casa, aspirand cu usurinta praful si murdaria, cu toate ca era mult mai mic si mai usor decat aparatele predecesoare. Ideea talpilor de sanie a apartinut chiar fondatorului Wenner-Gren. A contat si faptul ca acest model a fost reprezentativ pentru noul design industrial al vremii, in stilul arhitectului german Peter Behrens.

O permiera mondiala: "The round tin"

Masina de spalat vase D10, numita si "The round tin" (conserva rotunda), a fost lansata in 1959 si reprezinta prima masina de spalat vase de blat. La vremea respectiva, bucatariile nu erau concepute sa includa si o masina de spalat vase, insa modelul D10 putea fi instalat in majoritatea locuintelor, fara sa fie nevoie de modificari majore.