Descoperă

.

Avantaj nr. 1 - Principiul de operare

Plitele cu inducţie diferă de cele electrice în primul rând prin principiul de operare. Dacă în cazul plitei electrice, elementele de metal spiralate încălzesc suprafaţa de sticlă, care, la rândul ei, încălzește vasele de gătit, plita cu inducţie conţine electromagneţi puternici care generează un câmp magnetic care încălzește vasul de gătit, nu suprafaţa plitei.

Din această cauză, eficienţa energetică a plitelor cu inducţie este superioară celorlalte tipuri de plită. Doar vasele de gătit sunt încălzite, eliminând pierderile de căldură. În plus, controlul asupra plitei este mai precis și mai rapid. Ca o comparaţie, durează 9 minute să fierbi 2 litri de apă pe o plită vitroceramică și doar 5 minute pe o plită cu inducţie.

Avantaj nr. 2 - Utilizarea ușoară

Plitele cu inducţie sunt prevăzute cu o gamă largă de tehnologii și funcţii inovative care ușurează considerabil procesul de gătire:

 • senzor SenseBoil
  SenseBoil®

  Unele modele au senzori speciali care detectează vibraţiile produse în momentul în care apa începe să clocotească. Senzorii ajustează automat puterea pentru ca apa să nu dea pe dinafară și te anunţă că apa a atins punctul de fierbere. De asemenea, cu funcţia de încălzire rapidă durează doar 2 minute ca un litru de apă să atingă punctul de fierbere.

 • functie FlexiBridge
  FlexiBridge®

  Ai posibilitatea să combini zone de gătit pentru a acomoda dimensiunile vaselor tale. Căldura este distribuită uniform, iar controlul este la fel de precis ca în cazul zonelor individuale.

 • conexiune hob2hood
  Hob2Hood®

  Poţi controla hota printr-o conexiune wireless - hota va porni automat atunci când plita este folosită și își va ajusta automat puterea de absorbţie în funcţie de puterea și numărul de zone de pe plită utilizate.

 • senzor wireless
  Senzor de gătire

  Modelele mai noi sunt prevăzute cu senzor wireless, care măsoară temperatura din interiorul preparatului și o transmit plitei pentru control deplin.

Avantaj nr. 3 - Întreţinerea ușoară

Întreţinerea unei plite cu inducţie este mult mai ușoară decât întreţinerea unei plite vitroceramice. Suprafaţa plitei nu se încălzește într-atât încât stropii sau mâncarea dată pe dinafară să se lipească de plită, ca în cazul unei plite vitroceramice. Tot ce trebuie să faci este să ștergi suprafaţa cu o lavetă după ce ai terminat de gătit. Iar dacă se întâmplă să ai stropi de grăsime, poţi folosi un produs special pentru curăţarea plitelor cu inducţie.

Și plitele vitroceramice trebuie șterse cu o lavetă după fiecare utilizare. Trebuie să ţii cont de faptul că orice substanţă care conţine zahăr este foarte dăunătoare suprafeţei acestei plite și trebuie îndepărtată imediat. În plus, este bine să folosești o racletă și o soluţie specială de curăţare pentru rezultate optime.

Avantaj nr. 4 - Siguranţa sporită

Spre deosebire de celelalte tipuri de plite, cele cu inducţie sunt cele mai sigure. Chiar și după ce le oprești, plitele vitroceramice au căldură reziduală, iar dacă nu ești atent(ă), te poţi arde din greșeală. Plitele cu inducţie rămân reci pe tot parcursul gătirii, astfel că nu există riscul de arsură.


În plus, plitele cu inducţie se opresc automat dacă nu există vase pe zonele indicate și nu funcţionează dacă pe suprafaţa lor așezi vase incompatibile cu inducţia, tacâmuri, lavete, sau alte obiecte care nu au forma unor vase de gătit. Pentru ca inducţia să se activeze, vasul folosit trebuie să aibă un diametru de cel puţin 8 cm.

Totuși, rămâne întrebarea următoare: câmpul electromagnetic generat de inducţie este sigur pentru cei care gătesc? Cu siguranţă, da.


Conform unui studiu realizat de EcoConnect Environmental Laboratory din Rusia, câmpul electromagnetic generat de plitele cu inducţie și cele vitroceramice este în parametri normali. Ca o comparaţie, în jurul unui cuptor cu microunde în funcţiune, câmpul electromagnetic este de 8 ori mai puternic decât cel din jurul unei plite cu inducţie.

Mai mult decât atât, substanţele nutritive se păstrează mai bine atunci când gătești pe o plită cu inducţie, datorită duratei scurte de gătire.

Testele din laborator au demonstrat că nivelul vitaminei B1 din carnea preparată este asemănător atât în cazul plitei cu inducţie, cât și în cazul plitei vitroceramice.

În concluzie…

Plitele cu inducţie sunt mult mai avantajoase decât cele vitroceramice. Sunt ușor de folosit și întreţinut, sigure și foarte rapide în timpul gătirii.


Dacă te gândești să îţi înnoiești bucătăria, vezi gama actuală de plite cu inducţie Electrolux și citește mai multe despre tehnologiile și funcţiile intuitive ale acestora în ghidul de cumpărare disponibil.